hjemlevering

Dette er den nye lynraske konkurrenten til Oda og Foodora

Det svenske selskapet hentet nylig 155 millioner kroner og inntar nå norske veier.

Robin Rendahl, John Tengberg og Peter Simon i Kavall.
Publisert Sist oppdatert

Da matleveringstjenesten Just Eat takket for seg tidligere i år, fryktet norgessjef i Wolt, Elisabeth Stenersen, at mindre konkurranse ville føre til et tøffere marked fremover.

Nå får de, så vel som Foodora og Oda, blant flere, likevel ny konkurranse fra svenskene i Kavall. Selskapet tilbyr dagligvarer hjem på ti minutter og lanserer nå tjenesten i Oslo.

– Norge har vært et soleklart neste steg for oss i ekspansjonen, sier John Tengberg, medgründer og administrerende direktør i det knapt ett år gamle oppstartsselskapet.

Tengberg ser videre store muligheter for å ta en ledende posisjon, også i Norge.

– Vi har et fantastisk team på plass som vi kjenner oss trygge på at kommer til å levere en skikkelig bra opplevelse til kundene våre, sier han.

Kavall ble etablert i fjor av Robin Rendahl, Peter Simon och John Tengberg.

Les også: (+) Derfor gikk Just Eat ut på dato

I porteføljen med Voi og Tise

Selskapet avsluttet i april sin andre finansieringsrunde på 155 millioner kroner.

Blant aksjonærene står Bonnier Ventures og Nicoya, i tillegg til eksisterende investor VNV Global og Inbox Capital.

Kavall hentet også i fjor 50 millioner kroner kun etter et par måneder i drift, og ble ifølge Breakit verdsatt til en kvart milliard kroner. Første runde ble ledet av VNV Global.

Det svenske investeringsselskapet er også på eiersiden i Wanda-konkurrenten Vinden, som nylig gjorde storinntrykk i Norge. I porteføljen står også norske Tise og Voi.

Finansieringen nå var øremerket ekspansjon, og Benjamin Sekkelsten Dale, tidligere norgessjef i Foodora, får igjen ansvaret for en utenlandsk satsing. Han var også med å lansere svenske Instabox, nå verdt verdt én milliard dollar, på det norske markedet.

– For meg var dette et prosjekt jeg ikke kunne si nei til.

– Andre aktører har tatt bransjen fremover de siste årene, nå er det vår tur til å gi forbrukerne det neste steget i utviklingen, sier nordmannen.

– Enormt potensial

De siste årene har investorer kastet enorme summer etter lynrask hjemlevering, og markedet for såkalt hurtighandel har et episenter i Tyskland. Her leder Gorillas an.

Les mer: (+) Den svenske bakmannen i det ville europeiske racet til dørstokken

Kavalls modell ligner. Kunden legger inn en bestilling, varene plukkes i en “dark store” i nærområdet og leveres hjem på døren med et bud på elsykkel.

I Stockholm finnes det flere Kavall-butikker, og selskapet er også til stede i Gøteborg og Malmø, i tillegg til Helsinki og Tammerfors i Finland. Flere norske byer venter også.

– Vi har sett en veldig rask og først og fremst en organisk vekst i Sverige, drevet av fornøyde kunder som har tipset andre om Kavall, sier Tengberg.

– Men det finnes et enormt potensiale for å vokse videre i Norden.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*