Venture

Dette er den nye investeringsdirektøren i Skyfall Ventures

Hun går fra en startup til den andre siden av bordet. Selv ser Cecilie Skjong frem til å dukke ned i disse områdene.

Cecile Skjong går til Skyfall Ventures.
Cecile Skjong går til Skyfall Ventures.
Publisert Sist oppdatert

Cecilie Skjong går fra en startup som en av de første ansatte Aize, til å bli investor i Skyfall Ventures.

Skjong har tidligere jobbet fem år i Mckinsey og har en mastergrad fra NTNU og MIT. Som konsulent jobbet hun med teamer innen mange industrier og emner, med fokus på industri og teknologi.

– Blant de mest spennende prosjektene var de hvor jeg jobbet i skjæringspunktet mellom strategi, software og design, og så en løsning gå fra idéstadiet til anvendelse, sier hun til Shifter. – Jeg ønsket å jobbe mer operasjonelt i et tidligfase softwareselskap, og fant veien til Aize.

Aker-eide Aize spesialiserer seg blant annet på systemer som digitaliserer planlegging og gjennomføring av store prosjekter, eller kortere: SaaS.

Her fikk Skjong mange muligheter til å jobbe med teknologi og utvikling. Hun beskriver Aize som en utvikler av software som gjør det mulig å visualisere, navigere og samhandle på en digital representasjon av en industriell asset - det være seg et hydrogenanlegg, en olje- og gass installasjon eller en fabrikk.

– I Aize fikk jeg innblikk i hvordan bygge et softwareselskap og team, erfaringer som vil være essensielle for arbeidet i Skyfall Ventures. Spesielt fint var det å finne litt mer tilbake til teknologen i meg, sier hun.

– Skikkelig kul portefølje

Men hvorfor gå fra en lovende startup - selv om den tjuvstarter internt i Aker-systemet - til investorsiden?

For Skjong handler det om interessen for det bredere startup-miljøet i Norge.

– Skyfall skilte seg ut med spennende investeringsområder og mange gode investeringer i porteføljen. Oda, Tise og Fjong har alle blitt sterke merkevarer og er selskaper jeg hørte om tidlig via folk jeg kjenner fra NTNU og McKinsey. Otovo og Enode er andre eksempler som spesielt appellerer til meg med tanke på min bakgrunn. Generelt synes jeg det er en skikkelig kul portefølje.

Nettverket spilte også en rolle. Skjong forteller at ryktet gikk om Espen, Preben og Jon Kåre - på en positiv måte.

– Det å ha muligheten til å komme inn tidlig på reisen sammen med dem, var veldig appellerende. Da muligheten åpnet seg, måtte jeg hoppe på.

Viktige brikker i økosystemet

Slik teknologen og konsulenten ser det, er VC-bransjen og Skyfall essensielle brikker i å bygge et sterkt innovasjonsmiljø i Norge.

– Jeg trives godt i miljøer hvor jeg må jobbe bredt, og Skyfall gir meg muligheten til å jobbe med en bredde av selskaper og problemstillinger og mulighet til å møte utrolig mange grundere som ønsker å revolusjonere sine industrier.

Med min industrielle SaaS-erfaring gleder jeg meg spesielt til å kunne jobbe inn i området vi i Skyfall på godt norsk kaller "Green technology enablers" samt B2B SaaS. Dette er områder hvor jeg har mye innsikt i nåværende problemstillinger og mulighetene for å innovere. Her er jeg sikker på vi kommer til å se utvikling av masse spennende software fremover!

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS