emisjon

Detaljene bak Crayonanos 125-millioners runde

Sikter mot børs innen 12 måneder.

Crayonanos teknologi skan brukes til innendørs jordbruk.
Publisert Sist oppdatert

CrayoNano AS hentet i forrige uke inn omtrent 125 millioner kroner gjennom en rettet emisjon.

Trondheimsselskapet har utviklet en halvleder med nanoteknologi. Selskapets første produkt UC-V LED skal kunne brukes til å desinfisere vann, luft og overflater.

De nye aksjene ble priset til 14 kroner stykket, som verdsetter selskapet til rundt 520 millioner. Selskapet var før runden priset til 14,15 kroner per aksje på unotertlisten, NOTC.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

Pengene vil bli brukt til å øke driften, erverve patentrettigheter og investere i produksjonskapasitet og fleksibilitet.

Selskapets styre har også besluttet å forfølge en notering på Euronext Growth Oslo innen de neste 12 månedene.

Fondet til Den europeiske innovasjonskommisjonen (EIC) ble tildelt 4,072,155 og en total investering på 57 millioner kroner.

CrayoNanos tre største aksjonærer, Nordic Technology Group AS, SpareBank 1 SMN Invest AS og Skips AS Tudor ble tildelt en total på 2,011,520 tilbudte aksjer til tilbudsprisen i forbindelse med konvertering av et bro-lån på omtrent 28,2 millioner kroner.

Nordic Technology Group AS investerte 15 millioner, SpareBank 1 SMN Invest AS gikk inn med 7,7 millioenr, og Skips AS Tudor fem millioner kroner.

I tillegg ble Nordic Technology Group AS betinget tildelt 142,857 aksjer til tilbudsprisen, til en total verdi av 1,999,998 kroner.

Styremedlemmer og ledelsen i selskapet, samt Nordic Technology Group AS, har alle avtalt en 12-måneders lock-up, med vanlige unntak.

CrayoNano har inngått en garantiprovisjonsavtale med Nordic Technology Group AS, hvor sistnevnte vil motta en provisjon på to prosent av størrelsen på den private plasseringen for å gi en vanlig erstatningspliktserklæring på vegne av selskapet i forbindelse med den private plasseringen, tilsvarende omtrent 2,5 millioner kroner.

Styret har også besluttet å utvide en opsjonsordning for nøkkelpersoner i selskapet slik at det ved innløsing vil bli en utvanning av aksjonærene på totalt 10 prosent av aksjene.