Sosiale medier

Derfor er ikke Metas Twitter-utfordrer tilgjengelig i Europa

Threads vekst slo alle rekorder, men appen kan fortsatt ikke brukes i Europa.

Metas Threads kan ikke brukes i Europa.
Publisert Sist oppdatert

Facebook- og Instragram-eier Meta lanserte Threads som et alternativ til Twitterbrukere som er misfornøyd med plattformen etter at Elon Musk tok over. 

De første ukene fikk Threads opp mot 100 millioner brukere, som er en uoffisiell verdensrekord i brukervekst på nett. 

Det er usikkert hvor mange av disse brukerne som har blitt på tjenesten etter nyhetens interesse. Det som i hvert fall er sikkert er at selv om man kan laste ned Threadsappen i Europa, fungerer den ikke. 

Årsaken skal ifølge Meta være usikkerhet rundt det kommende regelverket i EUs Digital Markets Act (DMA). 

Avventer kommende EU-regler 

DMA er et nytt sett med regler som vil regulere atferden til store nettplattformer, som Meta. 

DMA inkluderer bestemmelser som er designet for å beskytte brukernes personvern og forhindre «portvoktere» (gatekeeper companies) fra å misbruke markedsmakten sin.

Brudd på DMA kan koste selskaper med portvokter-status opptil 10 prosent av den årlige globale omsetningen for brudd på reglene eller 20 prosent for gjentatte brudd.

Meta skal være bekymret for at DMA kan påvirke selskapets evne til å dele data mellom Threads og Instagram. Det er trolig denne koblingen til Instagram som har bidratt til Threads rekordraske vekst. 

Som et resultat har Meta bestemt seg for å vente til DMA er fullt implementert før de lanserer Threads i Europa. DMA forventes å tre i kraft i 2024, så det er mulig at Threads vil være tilgjengelig i Europa innen den tid.

Etterforskes for brudd på konkurranseloven

EU-kommisjonen etteforsker for tiden Meta for brudd på konkurranseloven. 

Denne etterforskningen kan føre til ytterligere begrensninger på Metas evne til å operere i Europa, noe som kan gjøre det enda vanskeligere for Meta å lansere Threads.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.