proptech

Den store omsetningsveksten drøyer, men Unloc styrer helt bevisst unna direktesalg

Unloc dro bare inn et par hundre tusen mer i fjor enn i 2019. Gründer Kris Riise har likevel ståltro på nøkkel-strategien.

Unloc-gründer Kris Riise.
Unloc-gründer Kris Riise.
Publisert Sist oppdatert

Unloc hadde i fjor inntekter på litt over 1,1 million kroner, viser årsrapporten. Opp en halv million kroner fra 2020, men ikke langt unna 2019-resultatet på cirka 956.000 kroner.

I 2021 landet driftsresultatet på minus 33,3 millioner kroner mot et tap på 18,5 millioner kroner året før.

– Vi har investert flere titalls millioner kroner i et team som evner å skape store endringer, sier gründer og daglig leder, Kris Riise.

Selskapet har i dag 25 ansatte i Oslo, Stockholm, København og London.

– Tar mange år å realisere

Det fem år gamle selskapet har utviklet en teknologi for å låse opp dører med mobilen, og har etter hvert annonsert en lang rekke store avtaler - og investorer som Obos.

Sist i sommer inngikk Unloc samarbeid med syv eiendomsselskaper i Storbritannia. Målet er å tilby mobilnøkler til 149.000 boliger - etter hvert.

– Å flytte samfunnet over på mobile nøkler er en enorm oppgave som krever sin startkapital, sier Riise om hvorfor Unloc på tross av mange partnere ikke tjener mer.

– De fleste avtalene våre tar mange år å realisere. Som med all digital teknologi trengs det fysisk infrastruktur i bunnen. I vårt tilfelle handler det om låser, sier han videre.

Riise viser til at denne infrastrukturen krever dyp forståelse av både lås- og eiendomsbransjen, i tillegg til solide finansielle beregninger.

– Og det krever kapitalsterke samarbeidspartnere med insentiv og teft til å spre teknologien vår til en stor nok kundemasse. Med andre ord må mange ting klaffe på en gang. Vi har brukt de siste årene på å inngå strategiske samarbeid innenfor begge bransjene, for å oppnå en posisjon som vi kan skalere fra, forklarer gründeren.

Selskapet har derfor bevisst styrt unna direktesalg og omsetning.

– I dagens marked kan man jo spørre seg om det var så lurt. Men vi forblir optimistiske.

Les også: Lander avtale etter avtale, men her er varsellampene som får Unloc til å takke nei

Tviholder på strategien

Dersom prognosene likevel stemmer, er planen å oppnå positiv "cash flow" neste år.

– Vi har bestemt oss for å bevise det fremfor alt annet, særlig fordi kapitalmarkedet er såpass uforutsigelig på kort sikt, sier Riise.

Han vil ikke dele konkrete tall, men sier de allerede har forbigått fjorårets resultat.

Gründeren er også svært optimistisk med tankene på trendene i markedet.

– Volumet av transaksjoner øker betydelig innenfor kjerneområdene våre; sikkerhet, lås, eiendom, automatisering, eldreomsorg og infrastruktur. Med andre ord lener vi oss på positive og stabile trendlinjer, sier Riise og legger til:

– Vi tror fremdeles at riktig strategi er langsiktige partnerskap som varer i årevis.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS