Daglig leder i Defigo, Joachim Stray.
Daglig leder i Defigo, Joachim Stray.

Defigo henter 10 millioner fra Idekapital: – Vi er i sterk vekst

Selskapet landet også denne måneden en storavtale med en norsk eiendomsutvikler.

Publisert Sist oppdatert

Defigo leverer en digital porttelefon for leilighets- og kontorbygg. Pengene er øremerket en ny versjon av produktet - og økt salg «på andre siden av corona».

– Ambisjonen vår er internasjonal, og med vårt oppdaterte produkt tror vi på at vi kan ta ordentlige markedsandeler, sier daglig leder Joachim Stray til Shifter.

Han startet selskapet sammen med Kristoffer Kirkevold i 2014. Grunntanken var å gi de som bor i blokk de samme smarte løsningene beregnet til eneboliger. Senere er systemet også tilpasset forretningsbygg.

– Vi har stor tro på selskapets teknologi og forretningsmodell, sier Rune Holen, partner i Idekapital.

Færre kontaktpunkter

Investeringsfondet med en samlet kapitalbase på 522 millioner kroner, har blant andre No Isolation, Ardoq og Teston, som nylig ble kjøpt opp av amerikanske UserTesting, i porteføljen.

Magnus Carlsens manager, Espen Agdestein, er blant fondets partnerne.

Idekapital har også tidligere investert fem millioner kroner i Defigo. I denne runden går de inn med fem nye - og opsjon på ytterligere fem millioner.

– Vi har ikke mindre tro på Defigo selv om det er en tid med ekstraordinære tiltak på grunn av corona. Tvert imot er denne teknologien en løsning som medfører færre kontaktpunkter, sier Holen.

Produktet er en moderne porttelefon der man benytter en app på mobiltelefonen som døråpner. En skybasert touchskjerm basert på norsk teknologi utgjør selve hjertet i systemet.
Produktet er en moderne porttelefon der man benytter en app på mobiltelefonen som døråpner. En skybasert touchskjerm basert på norsk teknologi utgjør selve hjertet i systemet.

Ny storavtale

Defigo leverer en full abonnementsløsning til en fast månedspris. Touch-skjermen er designet av Defigo selv, mens Axxe i Halden produserer hardwaren.

– Det er ikke sånn at vi installerer noe, og så stikker vi av. Vi overvåker alt fra kontoret vårt i Oslo og leverer support-service gjennom partnere, sier Stray.

Selskapet har også utviklet den skybaserte softwaren, og løsningen kan ifølge Stray legge seg på toppen av eksisterende systemer.

Nylig landet Defigo også en storavtale med eiendomsutvikleren R8.

Ved utgangen av første kvartal 2019, eier og forvalter R8 Property en eiendomsportefølje på cirka 91.969 kvadratmeter, fordelt på 20 bygg og prosjekter, ifølge selskapet selv.

– Vi ser at fokuset på nye digitale løsninger stadig blir viktigere, og vi tror nettopp at corona-krisen vil forsterke dette behovet i markedet, Emil Eriksrød, CEO i R8.

– Samarbeidet med Defigo fungerer veldig godt, og vi vil søke å utvide antallet av våre eiendommer med denne teknologien i tiden fremover. Det gjelder også eiendommene til Evolve, som vi eier 50 prosent av, sier han.

Ett nøkkelknippe

Defigo har fra før rundt 5000 sluttbrukere som tar i bruk selskapets teknologi. Stray avviser imidlertid at selskapet er en direkte konkurrent til Unloc, som også leverer en løsning for digitale nøkler.

– Vi diskuterer faktisk flere integrasjoner med Unloc nå. I Unlocs verden er Defigo en lås som du kan få tilgang til i Unloc-systemet, sier Stray og legger til:

– Kanskje har du Defigo på jobben, men Unloc hjemme. Da er det praktisk å kunne samle alle nøklene dine på ett sted.

Powered by Labrador CMS