Investor

Dansk engleinvestor og gründer til Alliance

Stine Mølgaard Sørensen blir partner i det nordiske risikokapital-fondet. 

Stine Mølgaard Sørensen begynner i Alliance Venture Capital.
Publisert

Stine Mølgaard Sørensen holder til i København og er en av gründerne bak helseteknologiselskapet Radiobotics. Hun var både gründer og viseadministrerende direktør, COO, i selskapet. Alliance opplyser at hun også er en erfaren engleinvestor og styremedlem i oppstartbedrifter. 

– Vi er veldig glad for at Stine blir en del av Alliance. Det vil tydelig styrke vår mulighet til å støtte danske gründere og investere i danske oppstartselskaper. Alliance mener tidliginvesteringer gjøres best av erfarne profesjonelle med sterk lokal tilknytning, sier Johan Gjesdal, administrerende partner i Alliance. 

Gjesdal mener Sørensen er hva de ser etter i en god partner. 

De siste 15 årene har de nordiske landene vært hjemland for mange oppstartselskaper. Gjesdal lister opp Spotify og Klarna fra Sverige, Zendeks og Pleo fra Danmark, Kahoot og Sanity fra Norge, og Supercell og Wolt fra Finland. 

Global agenda

– Vi tror sterkt på at nordiske gründere vil fortsette å bygge enda mer betydningsfulle oppstartselskaper de neste 15 årene, sier Gjesdal. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– Å bli en del av Alliance er en stor mulighet for å bli i stand til å påvirke fremtidige investeringer både i danske og nordiske oppstartselskaper. Jeg tror at gjennom innovasjon og entreprenørskap, kan vi hjelpe til med å sette de nordiske landene på en global agenda og samtidig løse vanskelige samfunnsmessige utfordringer. Jeg ser frem til å jobbe med dyktige gründere, sier Sørensen.