I romjulen ble Chresten Baisgaard den første som fikk vaksinen i Danmark. Sammen med nærings- og kulturlivet skal den danske regjeringen utvikle et digitalt vaksinepass.

Danmark utvikler digitalt vaksinepass

Danske myndigheter skal utvikle et digitalt vaksinepass, som skal være klart om tre-fire måneder. Målet er at det skal kunne brukes i forbindelse med reiser.

Publisert

Passet skal utvikles i samarbeid med nærings- og kulturlivet, opplyste det danske finansdepartementet onsdag.

Første trinn er at dansker fra slutten av februar kan gå inn på en nettside som bekrefter vaksinestatusen, på samme måte som de i dag kan sjekke testresultater for covid-19. Deretter skal det lages et digitalt vaksinepass som kan rulles ut raskt dersom helsefaglige vurderinger tillater det, skriver regjeringen. Passet skal oppfylle kravene om dokumentasjon som stilles i EU.

Målet er at løsningen kan bidra til en gradvis gjenåpning av samfunnet igjen og er blant annet tenkt å kunne legge til rette for jobbreiser.

– For å restartet det danske samfunnet er det avgjørende at bedriftene kan komme i full drift igjen. Mange danske virksomheter er globale med hele verden som marked, sier fungerende finansminister Morten Bødskov.

På en orientering for mediene understreket han at det fortsatt er viktig å stå sammen for å holde smitten nede. Departementet sier også at en betingelse for å ta vaksinepasset i bruk, er at det skjer på en helsemessig forsvarlig måpte. Det påpekes blant annet at det fortsatt ikke er avklart om man kan spre smitte selv om man er vaksinert.

(©NTB)