Ed-tech

Curipod: Eksperimenterer med TikTok for å infiltrere det Amerikanske markedet

Etter å ha endret strategi kommer lærerne til Curipod av seg selv. Nå snuser de på nye markeder.

Teamet bak Curipod
Teamet bak Curipod
Publisert Sist oppdatert

Selskapet som tidligere het Snapmentor brukte mye tid på å skaffe kunder, men etter å ha endret strategi kommer de av seg selv. I sommer har de signert avtaler med Oslo og Trøndelag kommune.

Tester samarbeid med amerikanske “lærerinfluensere”

Produktet som ligner på Kahoot, har som mål å aktivisere elever og studenter. Nå tilbyr de også tjenesten til Amerikanske lærere. I den sammenhengen har de eksperimentert med TikTok.

– Vi fikk en amerikansk “lærerinfluenser” til å lage en video for oss, dette ledet til flere nye brukere i USA. Vi kommer sannsynligvis til å teste dette igjen, men med mer fokus på hvordan Curipod funker live neste gang, sier produktsjef i Curipod Ellen Barkost.

I tillegg til TikTok ønsker bedriften å beholde vekststrategien de har brukt i Norge, når de skal inn i USA.

Endret strategi for brukervekst

– Før tok det utrolig mye jobb å få kunder, men nå sprer produktet seg på egenhånd. Dette skjedde da vi endret til en “nedenfra og opp-tilnærming” hvor vi gikk direkte til lærerne i stedet. Dette tror jeg er nøkkelen når man skal anskaffe offentlige kunder, sier Barkost.

Produktet er er gratis, hvor det er mulig å oppgradere til en betalt versjon for utvidet funksjonalitet.

– Måten som vi får produktet til å spre seg på, er gjennom å la lærere teste det.

Nye avtaler og investeringsrunde

I løpet av de siste tre månedene har Curipod inngått avtaler med Vestfold og Telemark Fylkeskommune, Oslo Fylkeskommune og Trøndelag Fylkeskommune.

– Vi har nå en estimert AAR (årlig gjentakende inntekt) på 3.4 MNOK, der de siste avtalene økte ARR med +2.4 MNOK uten noen nevneverdig salgsinnsats.

Selskapet som ble startet litt over to år siden har til nå hentet to millioner kroner fra Sagene Tech Ventures og StartupLab. I løpet august skal de hente ytterligere tre millioner, hvorav de allerede har tegnet to millioner.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS