finansiering

Coright henter fem millioner kroner

Nå lanserer de tjenesten for å holde orden på rettighetene i markedsføringsbransjen.

Teamet i Coright fra venstre til høyre: Pål Vasbotten, Aman Tesfamichael, Jonas Mangerud, Jonas Vasbotten, Viktor Sakshaug, Maxim Izergin.
Teamet i Coright fra venstre til høyre: Pål Vasbotten, Aman Tesfamichael, Jonas Mangerud, Jonas Vasbotten, Viktor Sakshaug, Maxim Izergin.
Publisert Sist oppdatert

Shifter har tidligere skrevet om teknologiselskapet Coright, som tilbyr en tjeneste for håndtering av opphavsrettighet i markedsføringsbransjen. Da var blant annet nettavisen Kampanje på vei inn som investor. Nå har gründerne sluttført investeringsrunden, og fått inn fem millioner kroner i kassen til videre satsing.

– Målet er å bli gullstandarden for håndtering av IP-rettigheter i markedsføringsbransjen internasjonalt. Investorene vi har fått med på laget bidrar til at vi med høyere tempo og faglig kvalitet kan jobbe mot dette målet, sier Torbjørn Aamodt, styreleder i Coright, i en melding til Shifter.

Foruten Kampanje ble emisjonen ledet av Novalab og Parcas Holding. I tillegg er flere kjente markedsføringsnavn inne i runden - blant andre tidligere Orkla-topp Arve Heltne. Også Spike Venture er blant de nye investorene - selskapet har spesialisert seg på salg og kommersialisering av B2B SaaS-tjenester.

Problemet de løser

Jonas Vasbotten og hans tre medgründerne i Coright har jobbet med markedsføring i en årrekke, og har en samlet erfaring på nærmere 80 år i bransjen. De har vært involvert i alt fra filmfestivaler og modellbyrå til grafisk arbeid til Oslo Fashion Week.

I dette arbeidet har de sett hvor mye tid merkevarer, byråer, agenter og kreative bruker på rettighetsavtaler og lisensiering, og hvordan man likevel ofte kommer opp i problemer. Det kan være et bilde eller video man tror man har rettighetene til, og plutselig får en stor regning på. Eller det kan være materiale som man faktisk har rettigheter til å bruke, men som man ikke vet om.

Det er dette kaoset programvaren til Coright skal ordne opp i. Merkevarer som Holzweiler, David Andersen og Thune, har sammen med reklamebyråene Dinamo og Kitchen og syv av Norges ledende fotografer og illustratører, deltatt aktivt i utarbeidelsen av tjenesten som nå lanseres kommersielt.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS