SELSKAPSBYGGING

Conta utfordrer Folio - går sammen med bank for å gjøre det enklere å starte selskap

Faktura- og regnskapsselskapet inngår samarbeid med Sparebanken Møre om et nytt landsdekkende tilbud.

Administrerende direktør i Sparebanken Møre, Trond Lars Nydal (t.v.) og Conta-gründer Jan-Tore Holen.
Publisert Sist oppdatert

Den nye tjenesten fra Conta og Sparebanken Møre skal tilby selskapsetablering, bank og regnskap i én og samme pakke, og tar sikte på å halvere tiden det tar å starte bedrift for kundene.

Grepet er mer eller mindre en blåkopi av det fintech-selskapet Folio gjorde sammen med Sparebanken Vest i 2018, da de etablerte Stiftemaskinen.

– De siste årene har vi hjulpet titusenvis av bedrifter med en enklere oppstart. At vi nå også kan tilby bank i registreringen sparer kundene for massevis av tid og administrativt arbeid, sier Jan-Tore Holen, daglig leder i Conta, i en pressemelding.

I tillegg til faktura- og regnskapstjenester, har Conta allerede etablerte tjenester for selskapsregistrering, mens Sparebanken Møte også har flere tjenester for bedriftskunder.

Den nye, felles løsningen skal gjøres tilgjengelig både fra via Sparebanken Møre sine sider og via Conta.

Begge selskapene har hovedkontor i Møre og Romsdal, men tjenesten blir landsdekkende.

– Vi har over tid sett et behov for å hjelpe gründerne mer i etableringsfasen. Det kan være vanskelig å vite hvor man skal starte om man går med en drøm om å starte for seg selv, sier administrerende direktør i Sparebanken Møre, Trond Lars Nydal.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!