Svein Yngvar Willassen, daglig leder i Confrere. Foto: Torill Henriksen
Svein Yngvar Willassen, daglig leder i Confrere. Foto: Torill Henriksen

Confrere med 60-dobling: Henter millioner fra Snö

Før corona-krisen hadde video-plattformen for fastleger en dekning på seks prosent. Nå nærmer de seg 90.

Publisert Sist oppdatert

Videostartupen Confrere har gjort det bra i corona-tider, og kan vise til en 60-dobling av bruk over plattformen. Det melder DN.

Etter at koronaviruset kom til Norge i slutten av februar har 3800 fastleger tegnet abonnement, mens 645 fortsatt er i sin gratis prøveperiode. Ifølge siste tilgjengelige tall fra Helsedirektoratet hadde vi 4800 fastleger i Norge. Før corona-krisen var seks prosent av norske fastleger registret på tjenesten.

Nå henter de også frisk kapital.

Ventureselskapet Snö går inn med ti millioner, i tillegg til at eksisterende investorer også går inn med mer penger.

Dermed verdsettes Confrere til 150 millioner kroner.

– Det er helt fantastisk, selv om det er et ganske absurd bakteppe. Men: Tilbakemeldingene vi får fra legene er at Confrere er nyttig og hjelper, så det er jo meningsfullt å drive med, sier daglig leder Svein Willassen og en av de tre gründerne bak selskapet til DN.

I tillegg til de store tallene på norske legene, har også 40 prosent av de danske legene registret seg på plattformen.

Men i fjor så det mye mørkere ut. Selskapets runway var nesten borte, og veksten hadde begynt å stoppe opp. Willassen forteller at det ikke var gitt at selskapet skulle fortsette.

– Det kommer til et punkt der du må spørre deg: Hva nå? Vi hadde nesten ingen inntekter og store utgifter, og måtte vurdere fremtiden seriøst, sier Willasen.

Powered by Labrador CMS