John Markus Lervik er gründer og daglig leder i Aker-kontrollerte Cognite.

Cognite vant tre kontrakter med Statnett

Datastartupen Cognite skal sørge for smartere anleggsforvaltning, effektiv nettplanlegging og datakontekstualisering i Statnett.

Publisert Sist oppdatert

Cognite har vunnet tre anbudskonkurranser om å levere en såkalt datakontekstualiseringsplattform og digitale løsninger innenfor nettanalyse og smart anleggsforvaltning for Statnett.

– Dette styrker vår ambisjon om å legge til rette for mer datadrevne beslutninger, sier konserndirektør for IT i Statnett, Beate Sander Krogstad, i en pressemelding.

Statnett og Cognite har gjennom 2019 og 2020 vært involvert i et forsknings- og utviklingssamarbeid for å utvikle verktøy som lar analytikere smidig søke og sammenstille nødvendig data for analyse av tilgjengelig kapasitet på en mer effektiv måte.

Samarbeidet avdekket blant annet et behov for den type plattform Cognite nå skal levere; en softwareløsning som kombinerer data og metadata fra forskjellige kilder og systemer.

Løsningen skal sørge for at Statnett kan utvikle nye, relevante applikasjoner på toppen av plattformen.

– Cognite har utviklet løsninger som kan brukes for å digitalisere kraftbransjen, og Statnett får nå tilgang til disse løsningene, sier gründer og administrerende direktør John Markus Lervik, og åpner samtidig døren på vidt gap for flere slike samarbeid.