Christoffer Hernæs går inn i ledergruppen til Skanska.
Christoffer Hernæs går inn i ledergruppen til Skanska.

Christoffer Hernæs blir ny direktør for Skanska Digital

Fintech-eksperten bytter ut bank med bygg.

Publisert

Christoffer Hernæs her lenge vært en sentral skikkelse innen norsk finansteknologi, blant annet som digitalsjef i Sbanken og direktør for Strategi og Innovasjon i Sparebank1.

Etter at han sluttet i Sbanken i fjor, har Hernæs vært rådgiver og engleinvestor.

Nå har han fått ny jobb, og blir direktør for digitalsatsingen til eiendomsutvikleren Skanska fra og med nyttår.

– Jeg ser frem til å nå ta steget over i en ny bransje med helt nye problemstillinger og sterke tilhørende fagmiljøer. Det er god grunn til å tro at den neste store digitaliseringsbølgen vil skje innenfor industrien, der eiendom, bygg- og anleggsnæringen vil spille en særlig viktig rolle, sier Hernæs i en pressemelding.

– For meg er Skanska en aktør som har tatt de første digitale stegene og som med sine ambisiøse planer for innovasjon og digitalisering viser at de virkelig ønsker å endre næringen. Den reisen vil jeg være med på, sier han.

Jo Mortensen er konserndirektør i Skanska, med ansvar for Teknologi, Innovasjon og grønn forretningsutvikling. Han er svært fornøyd med å få Hærnes med på laget.

– Det å ha så erfarne ledere om bord er viktig for å gjøre oss i stand til å gjennomføre den strategiske reisen vi står overfor, sier han.

Selv trekker Hernæs frem den tette koblingen mellom bærekraftig utvikling og digitalisering som en av de viktigste grunnene til at han har valgt bygg og anlegg som sin nye næring.

– Jeg blir trigget av Skanskas høye ambisjoner innen bærekraft. Potensialet for å ta ut en direkte effekt på bærekraft gjennom bruk av ny teknologi er ekstremt stort i denne næringen. I tillegg mener jeg bygg- og anleggsbransjens sykliske og prosjektbaserte natur er som skapt for å drive digital innovasjon ved hjelp av iterative metoder der alt handler om å forstå og validere markedsbehovet.

Christoffer Hernæs tar over som leder av Skanska Digital i januar 2022. Frem til han er på plass i sin nye stilling vil Jo Mortensen være fungerende leder.

Powered by Labrador CMS