Sommerspalten 2023

Business-Henriette: – Jeg har ambisjoner om å ta over verden

Shifter publiserer et intervju med en ny gründer eller investor hver dag gjennom sommeren. Dagens gjest er podcastsensasjonen Henriette Husby. Hun deler tanker om USA-satsing og bøker hun mener alle gründere bør lese.

Henriette Husby er klar for å ta over verden og vil begynne med det store eplet over dammen
Henriette Husby er klar for å ta over verden og vil begynne med det store eplet over dammen
Publisert

Kan du introdusere deg selv og hva du jobber med i to setninger?

– Jeg heter Henriette Einevoll Husby, jeg er 25 år og er Founder & Show Host av podcasten Businesstalk with Henriette. I tillegg er jeg Businesscoach og Public Speaker.

Hva er din drømmeferie?

– Min drømmeferie går til New York City for å nyte byens energier og impulser, mennesker og opplevelser. Jeg elsker å være i sentrum av verden og ha følelsen av frihet. Disse følelsene får jeg når jeg er i New York City. Jeg reiser faktisk over dammen snart og blir i 1,5 måned.

Kan du fortelle om noe du har fått til det siste halvåret som du er stolt av?

– Jeg er veldig stolt og ydmyk over at podcasten min Businesstalk with Henriette havnet på 1.plass over de mest lyttede entreprenørskapspodcaster i Norge.

Hva er den største utfordringen dere står overfor nå?

– Den største utfordringen jeg som gründer står ovenfor nå er å finne ut av hvilken retning jeg skal ta videre. Jeg stiller meg selv spørsmålene om jeg skal holde meg innenfor Norges grenser eller ekspandere til USA.

Hvilke politiske partier mener du gjør den beste og verste jobben for nyskapning i næringslivet? Og hvorfor?

– Dette har jeg ikke noen formening om.

Hvor stort/internasjonalt må man tenke i 2023?

– Jeg synes man skal tenke utenfor boksen og se etter nye markeder internasjonalt. Norge er et fint oppstartsland for å kunne kjenne på markedskreftene, men det er ikke stort nok til å kunne romme ambisjoner om å ta over verden. Jeg har ambisjoner om å ta over verden, og derfor blir Norge for lite.

Hva er det beste/verste med å være gründer? Hva gjør du for å takle det?

– Det beste med å være gründer er friheten. Friheten til å kunne bo hvor man vil, jobbe når man vil og connecte med de menneskene man vil. Denne friheten kommer med en bakside. Baksiden er ansvaret man har for seg selv i alle disse situasjonene. Det er ingen andre som ber deg om å gjøre noe. Det krever en enorm disiplin å være gründer, både i gode og dårlige tider. I dårlige tider kan angstlignende følelser ta overhånd og man begynner å tvile på seg selv. Om dette, tenker jeg at man må ofre noe for få noe. Jeg ville aldri byttet vekk friheten min. De gode dagene gjør alltid opp for de dårlige dagene. Sånn er livet som gründer.

Hva er en bok alle gründere/investorer bør lese?

– Jeg vil anbefale fire bøker som jeg har lest den siste tiden. I stedet for å skrive hva de handler om, (det kan lett googles), skriver jeg heller hva de lærte meg:

– “The 7 Habits of Highly Effective People”: Ga meg en ny struktur på livet og lærte meg å prioritere riktig.

– “Ikigai - The Japanese Secret to a Long and Happy Life”: Ga meg en bekreftelse på at meningen med livet er en prosess og at prosessen lever i en evig rundans ved å jobbe med noe man elsker, noe verden trenger, men som man også kan få betalt for.

– “Think Like a Munk”: Lærte meg at jeg er på riktig vei ved å se innover og ikke utover.

– “The Code of the Extraordinary mind”: Denne boken er jeg ikke ferdig med, men den har lært meg at verden er bygget opp rundt noen regler som vi alle burde stille spørsmålstegn ved.

Les også: Sensonomic-Anders: - Norske investorer skjønner ennå ikke helt hva tidligfase-investeringer krever

Powered by Labrador CMS