finans

Bulder tilbake på vekstsporet

Nærmer seg 2024-målet med 12 milliarder kroner mer i utlån siden nyttår.

Bulder-sjef Simen Eilertsen
Bulder-sjef Simen Eilertsen
Publisert Sist oppdatert

Bulder, som er eid av Sparebanken Vest, kunngjorde i dag at utlånsveksten har nådd  et midlertid mål om 36 milliarder kroner. 

Det er opp fra 4 milliarder kroner på samme tid i 2020. Ved utgangen av 2022 hadde Bulder utlån for 24,2 milliarder kroner.

Sparebanken Vest varsler at det vil komme flere detaljer i en kapitalmarkedsdag i august. 

Det var i mars at den ferske Bulder-sjefen Simen Eilertsen i samtale med Shifter fortalte at det var tatt grep for å få fart på utlånsveksten, som konsernet anså som for lav. 

Hans forgjenger, Torvald Kvamme, hadde året før satt et mål om utlån på 60 milliarder ved utgangen av 2024. Bulder har vokst på at kunder flytter eksisterende boliglån fra en annen band og over til dem, men for å nå dette 60-milliarders målet, er det ventet at Bulder må kapre sin andel av nyutstedte boliglån.

– Det strømmer på med kunder til Bulder. Felles for dem er at de ønsker å unngå å betale mer enn de må for boliglånet sitt, og få ro i rentekaoset, sier Eilertsen i dag.

Han peker på at de hyppige renteøkningene gir mer press på kundenes privatøkonomi, samtidig som de også gjøre det å orientere seg i markedet enda mer uoversiktlig.

– Vi har automatikk som sørger for at kundene alltid får den beste renten vi kan gi dem. Mange av kundene kommer etter anbefalinger fra venner og kjente. Det er vi ekstra stolt over. En kunde fortalte oss at han hadde fått med seg fem av sine nærmeste til å bli Bulder-kunder.

Eilertsen forteller at Bulder startet året med et ambisiøst mål om 230 millioner kroner i ukentlig vekst. Så langt ligger de på 400 millioner i snitt per uke.

– Vi har også i stor grad lykkes med de strategiske grepene vi har snakket om tidligere, med å smalne inn fokus og få opp prestasjonen på den digitale salgsflaten vår. Dette gir nå stor effekt. Vi konverterer en vesentlig høyere andel trafikk til butikk enn vi har gjort tidligere. I det videre vil vi jobbe med å gjøre det enklere også å velge Bulder på dagligbank og sparing. Kundemobiliteten i bank er lav, til tross for at mange kunder ønsker seg ny bank. Da er det utrolig kult å se at eksempelvis den nye funksjonaliteten som lar deg flytte alle dine avtalegiroer samtidig er blitt svært godt mottatt, og har tatt byttekostnaden ned betraktelig. Det er bra for konkurransen!

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Powered by Labrador CMS