Finstart Nordic-sjef David Baum (tv) har fått med seg seriegründer Trond Eriksen på Finstart Lab.

Blir «hus-gründer» for Finstart Nordic: – Etter så mange år blir det en livsstil

Brabank-gründer Trond Eriksen skal få fart på den interne selskapsbyggingen til Sparebank1 SR-Bank.

Publisert Sist oppdatert

Seriegründer Trond Eriksen går inn i Finstart Nordic, til den nye stillingen Venture Partner. Han skal jobbe med strategi og utviklingsarbeid, og ha ansvaret for nye satsinger selskapet tar på markedet.

Selskapet, som er innovasjonsarmen til Sparebank1 SR-Bank, har satt av 300 millioner til å investere i nordiske startups samt utvikle egne selskaper, utenfor banken. Før jul opprettet selskapet stillingen «Venture Partner», som skulle bidra til å spinne ut selskapene raskere.

Fintech-gründer

Eriksen har selv to selskaper bak seg. I 2016 startet han den digitale utfordrerbanken BRABank, hvor han ble værende i et styreverv frem til selskapet gikk på børs i 2017. De siste årene har han utviklet forsikrings-konseptet Duo Insurance.

– Hva konkret skal du gjøre i den nye jobben?

– Jeg skal jobbe som Venture Partner på det som heter Finstart Lab for å utvikle nye prosjekter. Erfaringen jeg har som gründer tar jeg med inn dit, og her får jeg jobbe sammen med spennende mennesker med ulik bakgrunn, som har alle forutsetninger for å lykkes med nye, spennende ting.

Finstart Nordic har en portefølje på ni selskaper, hvorav et, anti-hvitvaskings-startupen Beufort, er utviklet internt. Nå skal Eriksen hjelpe til med å utvikle flere.

– Hvorfor valgte du å gå til Finstart Nordic?

– Nå har jeg vært gründer i to prosjekter som jeg synes var veldig spennende og lærerike, samtidig som de var krevende. Jeg har vært gründer siden 2007 nå, og jeg ønsket å prøve noe nytt. Jeg synes Finstart kom opp som et fantastisk alternativ, sier Eriksen og legger til at han fremdeles skal være litt gründer i den nye rollen.

– Men denne gangen har jeg et sterkt team med meg. Og rollen gjør at jeg ikke får følelsen av å være bare en ansatt, men også litt gründer samtidig. Det var det som var forlokkende med jobben, at man har den følelsen. Og det er ikke så ofte man får være med på.

Eriksen forteller at det også gir en mykere overgang fra hans tidligere tilværelse.

Plan B og C

– For meg, som har vært gründer i så mange år, blir det en livvstil. Og det er spennende å sette preg på ting, og være sammen med andre som tenker likt. Og det har Finstart et bra «track record» på at de har gjort.

– Hvordan er det å gå fra Fintech, til Insurance-tech og tilbake til Fintech?

– Jeg har ikke nødvendigvis fintech-bakgrunn, men mer fra distribusjon. Jeg har drevet med distribusjon innenfor bransjen og hvordan man skal lykkes med det ved å ta i bruk ny teknologi. Så det er den kompetansen jeg tar med meg inn.

– Hva er det viktigste du har lært som gründer?

– Hvis jeg skal trekke frem bare én ting, så må det være å ha utholdenhet. Man må være kapabel til å stå igjennom en lang prosess, og det blir det ofte. Ting tar som regel mye lengre tid enn det man tror, og det er viktig å ha både en plan B og plan C.

– Har du et produktivitetstips?

– Jeg er veldig løsningsorientert. Jeg er ikke veldig prosessorientert. Og det er ikke nødvendigvis alltid det beste, men når man jobber sammen med et bra team, blir det en fin kombinasjon. Og der har jeg vært heldig i prosjektene jeg har vært med i, og det ser jeg også her.