finansiering

Birdsview henter 20 millioner kroner

Energiganter inn på eiersiden i startup som vedlikeholder strømnettet.

Birdsview ble startet av Olav Skogen (27) fra Os og Simen Husøy (27) fra Oslo i 2017.
Publisert Sist oppdatert

Birdsview har hentet 20 millioner kroner i frisk kapital, melder Finansavisen.

Selskapet ble startet av Simen Husøy og Olav Skogen i 2017. Teknologien brukes til å vurdere tilstanden til trestolper i strømnettet, slik at de kan redusere kostnadene ved vedlikehold og dermed forlenge levetiden til stolpene.

Pengene kommer fra eksisterende investorer, som rigg- og eiendomsinvestor Gunnar Hvammen, Ardoq-sjef Erik Bakstad og Hermann Refsum Flinder.

I tillegg tar også energigantene Statkraft Ventures, Farvatn Ventures, Hafslund og Eidsiva plass på eiersiden etter denne runden.

Lanserte sitt første produkt

Selskapet lanserte tidligere i år sitt første produkt for tilstandsovervåking av strømnettet, og hjelper i dag nettselskaper å sikre en pålitelig strømforsyning til mer enn fire millioner mennesker i Norden.

Selskapet har i dag samarbeid med flere store norske nettselskaper, deriblant Teniso, BKK, Arva, Elvia og Statnett, og har en voksende kundegruppe i både Norge og internasjonalt.

Birdsview er også i Eviny Ventures' portefølje.

Venturefondet til Eviny-konsernet investerte et mindre beløp i selskapets såkornrunde - og har økt eierandelen betydelig etter denne emisjonsrunden.

– Teamet i Birdsview har imponert oss helt siden vi investerte i forrige runde. De har bygget opp ett av de ledende miljøene i verden på bruk og analyse av denne type radardata, og mulighetsrommet for bruk av denne teknologi fremover er stort, sier Daglig leder Andreas Tufteland Engelsen i en pressemelding.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!