KRYPTO

Binance-gründer trekker seg og erkjenner skyld for hvitvasking

Toppsjef og gründer i Binance, Changpeng Zhao, har inngått et forlik som inkluderer bøter på 42 milliarder kroner til verdens største kryptobørs.

Toppsjef og gründer i Binance, Changpeng Zhao
Toppsjef og gründer i Binance, Changpeng Zhao
Publisert

En årelang kryptoetterforskning i USA har fått sin foreløpige konklusjon. Changpeng Zhao, som lenge har vært blant de mest prominente skikkelsene i kryptouniverset gjennom sin rolle som grunnlegger og toppleder for Binance - verdens største kryptobørs, har inngått en avtale med myndighetene, som i korte trekk innebærer:

  • Zhao erjenner skyld for hvitvasking og sanksjonsbrudd
  • Zhao trekker seg fra jobben som CEO i Binance
  • Zhao betaler 200 millioner dollar i bøter
  • Binance betaler fire milliarder dollar, tilsvarende omkring 42 milliarder norske kroner, i bøter

Anklagene mot kryptobørsen har vært svært alvorlige, skriver CNN. Blant annet skal den ha lagt til rette for fri pengeflyt for alt fra kriminelle nettverk som driver med misbruk av barn, narkotikakarteller, samt terrorfinansiering for blant andre ISIS og  Al Qaeda.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Following a years-long investigation, authorities allege Binance allowed bad actors to freely transact on the platform, enabling everything from child sex abuse and narcotics to terrorist financing for ISIS og al-Qaida.

CNN opplyser at Zhao i utgangspunktet kunne risikert opp til 10 års fengsel, men at realitetene nok er en annen. Sannsynligvis vil han ikke bli dømt til mer enn 18 måneder, skriver kanalen, i lys av tilståelsen.

Powered by Labrador CMS