RESULTAT

Bedre enn ventet fra Otovo

Nå oppjusterer Andreas Thorsheim estimatene,

Otovo-sjef Andreas Thorsheim er fornøyd med starten på 2023
Publisert

Solcelleinstallatøren Otovo fikk en samlet omsetning på 281 millioner kroner i første kvartal, opp fra 112 millioner kroner i samme kvartal året før, viser tall fra selskapet torsdag. Underskuddet endte på minus 57 millioner kroner. Også det er en bedring fra fjorårets første kvartal som endte på minus 80 millioner kroner.

Dermed slo selskapet de få analytikerestimater som var blitt innhentet av Bloomberg. Forventningen der lå i gjennomsnitt på en omsetning på 212 millioner kroner og et resultat før skatt på minus 99 millioner kroner.

En viktig forklaring til resultatforbedringen er at selskapet installerer solceller som aldri før. 2832 installasjoner i første kvartal er nesten en dobling fra 1459 samme kvartal i fjor.

En sterk euro og bedre batterisalg har også bidratt til et resultatforbedringen.

Det gjør at Otovo oppjusterer anslaget for første halvår med nesten 30 prosent og regner nå med å endre på en omsetning på over 850 millioner kroner.

- Vårt installasjonstemp akkurat nå er virkelig forbausende, når du tenker tilbake på de leveranseproblemer vi hadde for bare seks måneder siden. Med flere installasjoner følger økte innteker, noe som er tydelig i resultatet vi legger frem i dag. De er tilbake på rekordnivå igjen, sier Otovo-sjef Andreas Thorsheim i en børsmelding.

Han kunne også konstatere at abonnementsporteføljen vokser raskt, og at en rekordstor andel av selskapets prosjekter har en abonnementsmodell.

- Med det sterke bakteppet, tør vi å oppjustere våre estimater for første halvår. Vi sa at vi skulle vokse med minst 100 prosent, nå venter vi oss en vekst på mer enn 150 prosent, sier Thorsheim i meldingen.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!