FRITID

Båtdelingstjenesten Kruser nær havari - stanser utleie og permitterer hele staben

Økonomiske problemer gjør at båtdelingstjenesten Kruser, som leier ut elbåter, stopper all båtutleie mens de jobber med en omstrukturering.

Kruser har leid ut elbåter i ti norske havner.
Publisert

Båtdelingstjenesten startet opp i 2020 – som verdens første i sitt slag. Alle ansatte er permittert og kundenes medlemsavgifter på over 30.000 kroner og oppover kan være tapt, skriver Budstikka.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ideen er at man kjøper seg inn i en båtpool med et abonnement og får tilgang til å bruke båtene i poolen i alle de havnene tjenesten har båter. Men man slipper altså å ta ansvar for vask og bunnstoffing og alle slike ting som hører med til båtlivet.

Christer Ervik er gründer og daglig leder i Kruser.

Nå stopper Kruser all utleievirksomhet i alle sine ti havner, som blant annet inkluderer Vollen, Leangbukta, Sandvika og Oksenøya i Asker og Bærum. De betjener også Aker brygge i Oslo, samt Bergen og Moss.

– Vi har ikke penger til å betale tilbake alle medlemskapene nå dessverre. Vi har brukt det vi har, på å rette opp alle feilene med båtene og holde tjenesten i gang. Det har vært en tøff periode med store uforutsette problemer, og nå finner vi det ikke lenger forsvarlig å leie ut de båtene vi har tilgjengelig, sier Christer Ervik, gründer og sjef i selskapet, til avisa.

I 2022 hadde selskapet et underskudd på 6,8 millioner av en omsetning på 4,3 millioner. Siden oppstarten i 2020 har Kruser et samlet underskudd før skatt på 10,4 millioner kroner – like mye som selskapet har omsatt i samme periode.

Ifølge Ervik jobber selskapet med å få til en restrukturering.

(©NTB)