Helse

«Avhoppere» fra Kry henter 24 millioner til hodepine-startup

Hemi skal hjelpe folk med hodepine, og allerede før lansering har de noen av Nordens heteste VC-fond på laget.

Fra venstre: Mathias Iversen (via Slack), Sune Holm Nielsen, Anna Løfqvist og Benedicte Grytte Dahl er gründerne bak Hemi.
Publisert Sist oppdatert

– Det blir veldig spennende å se hvordan det blir tatt imot, sier Benedicte Grytte Dahl (32) CEO og gründer i Hemi Hodepineklinikk. 

Dahl er for mange kjent som tidligere norgessjef for den digitale legetjenesten Kry. Tross sin unge alder ledet hun selskapet gjennom en hektisk vekstperiode og korona-pandemien. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Nå lanserer hun Hemi hodepineklinikk, en digi-fysisk helsetjeneste, i Danmark. Med seg har hun sin tidligere Kry-kollega Sune Holm Nielsen, «hodepine-influencer» Anna Løfqvist og seriegründer Mathias Iversen. 

Alle gründerne utenom Dahl er danske. 

Hemi skal behandle de fleste pasientene digitalt, men har også en fysisk klinikk i København. Brukerne vil kunne føre en såkalt «hodepine-dagbok» direkte i appen som gjør det enkelt for helsepersonell å komme med sine råd.

– Jeg tror hodepinesykdommer, som migrene, er på stadiet der mental helse var for noen år tilbake. Vi kommer til å se en enorm vekst i informasjon, diagnose og forskning på området, mener Dahl. 

Ingen hodepine å hente penger

Investorene ser ut til å være ekstremt interessert i å hjelpe folk med hodepine tross et tungt kapitalmarked. Dahl forteller at de brukte nettverket fra tiden i Kry og kontaktet mellom 40-50 stykker. 

Hemi har allerede hentet 2,1 millioner euro, ca 24 millioner kroner, fra følgende VC-fond: Crowberry, Alliance VC, Sondo Capital, Sequoia Scout og Founders

– Jeg har kjent Benedicte siden første jobb etter studiene. Hun har vært en skikkelig «killer» siden dag én, i ordets mest positive forstand, sier Henrik Hatlebrekke i Sondo Capital på spørsmål om hvorfor de investerte i Hemi.

Henrik Hatlebrekke i Sondo Capital har tro på Hemi.

– Teamet er eksepsjonelt sterkt for problemet de skal løse. De har hele tiden en plan for hva de vil. Med bakgrunnen fra Kry har de gode forutsetninger for å lykkes, legger han til. 

Gründerne i selskapet vil ikke gå ut med verdivurderingen etter den vellykkede kapitalrunden. 

Mange rammes

De potensielle kundene til oppstartsbedriften er flere enn mange kanskje tror. 

Hodepinesykdommer er nemlig den mest hemmende ikke-overførbare sykdommen på verdensbasis for folk mellom 15-50 år. 

– Dessverre har sykdommen fått ufortjent lite oppmerksomhet historisk, i likhet med mange andre sykdommer som er overrepresentert av kvinner, mener Dahl.

Hemi har egne nevrologer, blant annet Signe Munksgaard (på bildet) som har doktorgrad i emnet..

Omtrent 15 prosent av verdens befolkning har migrene i løpet av livet. I Norge anslår man at rundt 700 000 lever med migrene. 

–  Mye av behandlingen ligger i å lære å takle livet med hodepine. Det er mye selvbebreidelse blant dem som sliter. 

Kommer ikke til Norge nå

Denne uken kunne man lese at pilen peker nedover for to av gründernes tidligere arbeidsgiver Kry. Det svenske selskapet vokste ekstremt fort i sin tid. For Hemi sin del er planen en annen. 

– Vi må bygge et bærekraftig selskap fra dag én. Der har vi sett et tydelig skifte og det styres nok mye av kapitalmarkedet. Tidligere når penger har vært «gratis», har man vært mer ivrig på å vokse, forklarer Dahl.

Hemi hodepineklinikk har ingen konkrete planer om å komme til Norge enda. Når de en gang i fremtiden skal ekspandere utenfor Danmark er det Storbritannia som står øverst på lista. Blant annet fordi medgründer Sune Holm Nielsen i sin tid var involvert i Kry sin satsing der.