Are Traasdahl i Spring Capital Polaris (t.v.) og Håvard Bell i Catenda.

Are Traasdahl skal hjelpe norske byggtech-gründere inn i USA

Håvard Bell og gjengen henter 65 millioner til 3D-plattformen som holder orden i byggekaoset.

Publisert Sist oppdatert

Gründerne har opplevd stor vekst, særlig i Norge og Frankrike. Nå henter de kapital for å satse i nye markeder, og da først og fremst i USA. Spring Capital Polaris leder an i runden på 65 millioner kroner.

– Det er utrolig motiverende å få Spring med på laget. Det er det beste norske miljøet for scale-ups fordi de har gjort dette før, flere ganger. Dermed kan vi nå fortsette den veksten vi er inne i, og få inn viktig kunnskap og erfaring for å etablere oss i nye markeder, sier Håvard Bell, CEO i Catenda, i en pressemelding.

De har utviklet samhandlingsplattformen Bimsync til byggenæringen, som gjør bygginformasjon levende gjennom 3D-visninger og annen effektiv digitalkommunikasjon. Prosjektet er spunnet ut av forskning ved Sintef. All data om bygget blir gjort tilgjengelig for alle aktører i sanntid, være seg håndverkere eller ingeniører. På denne måten flyter kommunikasjonen bedre i en bransje der mye har skjedd manuelt og PDFer har vært standarden for mange.

Shifter har tidligere skrevet hvordan selskapet har vunnet en rekke kontrakter, blant annet da de slo giganter som Autodesk og Trimble, samt det australske storselskapet Aconex, da de kapret den franske eiendomsutvikleren Bouygues Immobilier som kunde.

– Catenda og produktet Bimsync har et enormt potensiale i USA, der markedet ligger litt bak det vi ser i Skandinavia. Vi har allerede presentert selskapet til bransjefolk i New York, og mottakelsen var bedre enn forventet, så bra at tre av dem ble med på å investere sammen med oss. Nå gleder vi oss til å hjelpe Catenda med skaleringen internasjonalt, og spesielt mot USA, sier Are Traasdahl, partner i Spring Capital Polaris.

Ifølge Dagens Næringsliv går Traasdahl inn med 12 millioner i første omgang. I august neste år tilfører han ytterligere 18 millioner kroner. De resterende midlene gis i desember 2021.

Hovedaksjonærer etter runden er som følger: Gründere og ansatte (ca 55 prosent), Spring Capital Polaris (ca 35 prosent), OBOS og Veidekke (ca 10 prosent).