investor

Arctern hentet 3,5 milliarder til klimafond

– Bra signal i tøft kapitalmarkedet, sier partner Kristin Aamodt i Arctern.

Kristin Aamodt er Investment Director, Europe i Arctern Ventures.
Publisert Sist oppdatert

ArcTern Ventures, en venturekapitalfirma med hovedkontor i Toronto og kontorer i San Francisco og Oslo, har i dag annonsert lukkingen av sitt tredje fond, Fund III, med tegninger for 335 millioner dollar, tilsvarende 3,5 milliarder kroner. 

Det er kjent at de norske kapitalmiljøene Nysnø, Lærdal-familien og Ferd har gått inn. Mens fondet styres Canada, ledes det i Europa av partner Kristin Aamodt

Hun mener overtegningen gir et bra signal for appetitt på climate tech i et tøft kapitalmarked ellers. 

– Vi har vokst teamet til 2 i Oslo og jobber fortsatt på tvers av Atlanteren med å finne selskaper som kan hjelpe med å løse klimakrisen og gi avkastning for investorene, sier hun i en kommentar.

Fondet, som fokuserer på teknologiske gjennombrudd innen klimaendringer og bærekraft, har også mottatt investeringer fra store institusjonelle investorer som TD Bank Group, Allianz, Church Pension Group, OPTrust og Credit Suisse Asset Management. 

Fund III, som opprinnelig hadde et mål på 300 millioner dollar, ble overtegnet og viser en betydelig økning fra foregående fond. 

Målet er å levere betydelig reduksjon av klimagassutslipp, med et hovedfokus på det nordamerikanske og europeiske markedet. ArcTern er forpliktet til å investere i selskaper som maksimerer reduksjonen av klimagassutslipp over fondets levetid, og gjennomfører grundige vurderinger av potensielle miljøpåvirkninger før investeringer gjøres. 

Fund III vil investere i teknologiselskaper som utvikler og innoverer løsninger innen fornybar energi, ren mobilitet, sirkulær økonomi, bærekraftig mat og landbruk, og industriell dekarbonisering.

Fondet vil spesielt se etter tidlig vekstfase-selskaper som er i en Serie A eller B-finansieringsrunde og som har størst potensial for å unngå klimagassutslipp.

For å sikre ansvarlighet, er Fund III registrert som et Artikkel 9-fond under EUs Sustainable Finance Disclosure Regulations og vil bli målt mot et sett med klimapåvirkningskriterier for å kvantifisere og verifisere investeringenes utslippsreduksjoner.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.