Apple endrer prvisjonskravet i App Store for små selskapåer.
Apple endrer prvisjonskravet i App Store for små selskapåer.

Apple halverer provisjonskravet til små selskaper i App Store

Setter ny provisjonsgrense ved én million dollar.

Publisert

Apple har hittil krevd 30 prosent av inntektene utviklerselskaper får gjennom kjøp av deres varer og tjenester som gjøres gjennom det amerikanske selskapets App Store-løsning. Provisjonskravet har vært hyppig gjenstand for debatt den seneste tiden, og førte blant annet til at Epics megasuksess Fortnite ble fjernet fra butikken.

Nå lanserer Apple et nytt program som halverer provisjonskravet til 15 prosent for det som i en pressemelding beskrives som «små selskaper». Mer omfattende detaljer slippes ifølge meldingen tidlig i desember, men de grunnleggende kravene til deltakelse i programmet er som følger:

  • Eksisterende utviklere som tjente opptil én million dollar i 2020 på alle appene sine, i tillegg til utviklere som er nye på App Store, kvalifiserer til programmet og den reduserte provisjonen.
  • Hvis en utvikler som deltar, overstiger grensen på én million dollar, vil den vanlige provisjonssatsen gjelde for dem ut året.
  • Hvis omsetningen til en utvikler havner under grensen på 1 million dollar i et fremtidig kalenderår, kan de igjen kvalifisere til 15 prosent provisjon i det påfølgende året.

– Små bedrifter utgjør ryggraden i verdensøkonomien og skaper nyvinninger og muligheter i samfunn over hele verden. Vi lanserer dette programmet for å hjelpe eiere av små bedrifter med å skrive det neste kapittelet om kreativitet og salg på App Store – og hjelpe dem med å utvikle kvalitetsapper som kundene våre liker, sier Apple-sjef Tim Cook i meldingen.

App Stores vanlige provisjonssats på 30 prosent vil fortsatt gjelde for apper som selger digitale varer og tjenester, og som har en inntjening på mer enn én million dollar etter at provisjonen er trukket fra.

Hvordan påvirkes din oppstartsbedrift av endringen? Tips oss!

Powered by Labrador CMS