Appfarm-teamet
Appfarm-teamet

Appfarm blir første norske selskap i Google-akselerator

Programvareselskapet knytter seg enda tettere til giganten.

Publisert Sist oppdatert

Appfarm sin «no code»-plattform utfordrer prinsippene for hvordan programvare blir utviklet i dag. På samme måte som ingen lager nettsider manuelt i 2020, så gjør Appfarm det mulig å lage avanserte digitale tjenester og skreddersydde forretningsapplikasjoner raskt og enkelt, uten programmering.

Nå blir selskapet det første norske selskapet i en av Google sine akselerator-programmer.

– Det er ingen stor hemmelighet at vi bygger vår teknologi med mye av Google sin teknologi. De har vært den største leverandøren vår, og det skaper interesse, forteller CEO i Appfarm, Marius Tuft Mathisen.

– Siden vi var så tett knyttet til Google fra før, er vi en god strategisk match. De ønsker å lage nye, relevante tjenester, og der er vi representert, sier han og legger til:

– Vi er et spennende selskap i sterk vekst. Og vi skrev en god søknad.

– Hva betyr det for dere å være med på programmet?

– Det gir oss mye troverdighet, og er veldig viktig for oss. Det å kunne vise til store selskaper at Google ønsker å løfte oss frem betyr mye i markedet.

Google har flere akseleratorprogrammer. Appfarm skal delta i «Google for Startups Accelerator: Europe», som ble lansert i sommer. Programmet er spesielt rettet mot europeiske tech-selskaper, med et premiss med at de må ønske å løse store problemer. Google stiller med ressurser i form av eksperter og teknologi.

Programmet er naturlig nok digitalt og starter tidlig i november.

– Men vi har allerede hatt innledende møter med Google, og de jobber med å finne de resursene som er mest relevante for oss. Og det at det blir tre digitale måneder passer oss egentlig bedre, forteller han.

Akseleratoren er non-equity, som betyr at Google ikke forplikter seg til å innvestere. Det er derimot lagt opp til å tilby oppstartsproduktstøtte, veiledning og lederutvikling ved å gi selskapene tilgang til Google-ingeniører, eksterne eksperter, bildetrening og Google Cloud-kreditt.

Og Mathisen forteller at til tross for at akseleratoren ikke gir penger i kassa, har selskapet penger til å holde på videre.

– Det skjer masse hos oss om dagen, og vi er lønnsomme nå. Vi kommer til å runde 10 millioner i omsetning i år. Så vi jobber mot en større kapitalrunde til neste år.

Selskapene som deltar i årets program sammen med AppFarm er: CodeBerry (Ungarn), Infermedica (Polen), MilkStrip (Israel), SQIN (Tyskland), Sundose (Polen), Xeropan (Ungarn), Yosh.AI (Polen) og DeepStash (Romania).

Powered by Labrador CMS