Styreleder i 6AM, Håvard Belbo måtte utsette akselleratoren, og vil heller hjelpe startups i krise

Åpner «ambulerende» inkubator: – Mange gründere er usikre

6AM måtte sette akselerator-programmet på pause da krisen inntraff. Nå tilbyr de krisehjelp til startups.

Publisert Sist oppdatert

Innovasjonsselskapene 6AM og T:lab i Trondheim, åpner en gratis online-tjeneste for å hjelpe startups som er rammet av COVID-19.

Inkubatortjenesten, som de kaller «ambulerende», skal være et kostnadsfritt lavterskeltilbud via livestream og videokonferanser.

– Vi vet at mange gründere er usikre på hvordan de skal agere, og noen kjemper hardt for å unngå konkurs nå. Dette er et forsøk på å strekke ut en hånd og hjelpe til, sier Håvard Belbo daglig leder i T:Lab og styreleder i 6AM.

Åpner verktøykassa

Innholdet i tjenesten kommer til å handle om å hjelpe selskapene med å få bedre kontroll over økonomien i en krevende situasjon, og omfatter likviditetsstyring, scenarioanalyse, og oversikt over tilgjengelige tiltak.

– Vi kommer til å kjøre webinarer og tilgjengeliggjøre relevante verktøy og maler. I tillegg vil vi kunne bistå en del av bedriftene med direkte oppfølging og koblinger mot nødvendig kompetanse, der vi har kapasitet og det er relevant.

Teamet skal koble på folk fra sitt eget nettverk for å følge opp selskapene. Inkubatoren finansieres av SIVA, Sparebank1 SMN, Trøndelag Fylkeskommune, Trondheim kommune og Steinkjer kommune.

Løpende inntak

6AM hadde planlagt å starte et nytt «tradisjonelt» akseleratorprogram i løpet av mars, men dette ble i første omgang utsatt i åtte uker.

I mellomtiden tilbyr altså 6AM og T:lab krisehjelp til startups.

– Vi er opptatt av dette skal være et lavterskeltilbud, så vi kommer til å ta inn selskaper løpende fremover. Selskapene må få tid til jobbe seg gjennom dette, så derfor er det viktig at det er lett å komme i gang. Vi legger derfor opp dette sånn at det er lett å finne, lett å bruke og lett å implementere, sier Belbo.

Han presiserer at målgruppen for tilbudet er startups, oppstartsbedrifter med potensial og ambisjoner, og ikke levebrødsbedrifter. Tjenesten er åpen for søkere fra hele landet og tilbudet gjelder i første omgang ut april.

Flere andre akseleratorer har også snudd seg rundt i krisen, og etablert både tv-studio og digitale akademier for å kunne hjelpe gründerne.