I vinter åpnet Antler sitt første program i Norge. Bildet er tatt da programmet startet i januar

Antler skal hente 6 milliarder til nytt fond

Skal sikre penger til oppfølgingsinvesteringer.

Publisert Sist oppdatert

I dag har Antler syv fond med rundt 150 millioner dollar i kapital som enten er blitt investert eller som venter på å bli investert i tidligfaseselskaper.

– Innen utgangen av 2021 er planen å hente 600 millioner dollar, altså rundt 6 milliarder kroner, som kan brukes til oppfølgingsinvesteringer, sier Bjarne Abrahamsen, finansdirektør i Antler til Finansavisen.

I januar satset Facebooks medgründer millioner på selskapet. De nye pengene skal hentes fra pensjonskasser, øvrige institusjonelle investorer og familiekontorer, og skal ha base i Luxemburg.

Abrahamsen opplyser overfor avisen at flere av dialogene som pågåer er med eksisterende investorer, men at også store, nye aktører har meldt sin interesse.

De seneste tre årene har Antler tatt opp 1500 gründere i systemet sitt og investert i over 170 selskaper skapt av disse gründerne. Systemet har filialer i Sydney, Singapore, Nairobi, Amsterdam, London, Oslo, Stockholm, New York, Los Angeles og São Paulo i Brasil. Abrahamsen forteller at de også er på vei inn i nye markeder.

Midtøsten, India, Kina og Indonesias hovedstad Djakarta er aktuelle kandidater.

Antler ble grunnlagt i Singapore i 2017, av norske Magnus Grimeland, Fridtjof Berge og Vegard Medbø. Selskapet startet i 2018 sitt første program i Singapore, med 62 kandidater fra 22 land.

I vinter lanserte de sitt første program i Norge, og nylig gikk selskapet vekk fra den vanlige modellen, hvor de kobler kloke hoder med «gründer-potensial» sammen for å skape nye selskaper. Fremover åpner de også for at etablerte team får delta.