sammensmelting

Anniken Fjelberg slår seg sammen med det hete konsulentselskapet

Seriegründer og ukronet dronning av kreativ bransje danner team med Sprint Consulting og kommer tettere på Skyfall Ventures.

Hans Erik Holmen (f.v.), Anniken Fjelberg og Preben Songe-Møller slår kreftene sammen.
Publisert

– De siste årene har vært utrolig morsomme og ekstremt hektiske, men jeg kom til et punkt hvor jeg enten måtte bygge opp nok et selskap eller slå meg sammen med noen, sier Anniken Fjelberg.

I 2019 startet hun sitt fjerde selskap, Identio, etter medgründerskap i Dinamo Design (2001), 657 OSLO (2012), og Superblaise (2013). Nå blir hun altså ett med Sprint Consulting, som igjen er tett knyttet til Skyfall Ventures.

– Dette er et av de mest spennende miljøene i bransjen med tanke på de utfordringene vi står overfor i dag, og jeg opplever at Sprint ligger i forkant både metodisk og innovasjonsmessig gjennom strategikompetansen i Sprint og investerings- og startupfokuset til Skyfall Ventures, sier Anniken Fjelberg i en melding til Shifter.

Merkevare-bygger

Den kjente seriegründeren har lenge jobbet med merkevarebygging, men etterhvert har oppdragene rettet seg bredere mot strategiutvikling for både industrikonsern og tjenesteleverandører i over 25 år, som oftest opp mot ledergrupper og styrerrommene.

– Jeg startet med merkevarebygging som utgangspunkt på nittitallet, og har endt opp med fullskala forretningsstrategier i dag, sier hun. Om det dreier seg om bærekraft, posisjonering, porteføljestrategi eller innovasjon så vil alltid merkevaren og kulturen spille en viktig rolle i dag, ifølge Fjelberg.

– Ofte handler prosjektene om å sørge for en solid prosess frem til en strategisk beslutning, med gode verktøy og riktig metodikk for samhandling og implementering, poengterer hun.

Startup-hjerte

Anniken Fjellberg har investert både tid og kapital i startup-scenen de siste 10 årene som medgründer av en av Norges største teknologihub’er, 657 Oslo, og gjennom sitt venture-partnerskap med den globale teknologiakseleratoren Antler og Skyfall Ventures. Hun har lang erfaring fra styrearbeid, og er i tillegg til å sitte i sentralstyret til Virke også medlem av Nasjonalt Eksportråd.

– En av grunnene til at Sprint og jeg er en god match er nettopp kombinasjonen av corporate strategiarbeid og fokuset på vekstselskaper, sier hun. Innovasjon er et viktig konkurransefortrinn i dag, og da er broen mellom liten og stor et spennende mulighetsrom, sier Fjelberg.

Til et selskap med vekst

Managing Partner i Sprint, Hans Erik Holmen, er glad for å ha fått Anniken Fjelberg med på laget.

– Anniken er en erfaren konsulent, leder og seriegründer med lang erfaring fra et bredt spekter av sektorer i Norge og internasjonalt. Som strateg er hun kjent for å løse komplekse strategiprosesser for sine kunder på en glimrende måte, og vår erfaring med Anniken gjennom mange år gjør at vi er trygge på at dette er en god match både for oss og våre kunder, sier Holmen.

Sprint Consulting har forøvrig fortsatt å vokse, med god lønnsomhet, gjennom å tiltrekke seg noen av de dyktigste rådgivningshodene i Norge. Selskapet passerte 100 millioner kroner i omsetning i 2022 og teller nå 75 ansatte. Holmen estimerer ytterligere 20 til 30 prosent vekst i år.

Tettere på Skyfall

Preben Songe-Møller er arbeidende styreleder i Sprint og partner og co-founder i Skyfall Ventures. Han ser på Annikens erfaring fra gründerscenen som en styrke også for Skyfall.

– Skyfall har samarbeidet med Anniken siden vi startet opp i 2016, gjennom co-investeringer med 657 Oslo. Hun er også styreleder i Nyby, et av vårt porteføljeselskaper, og er en ressurs vi ser frem til å få tettere på Skyfall gjennom at hun nå blir en del av teamet i Sprint.

Anniken Fjelberg får tittelen som Associate Partner i Sprint Consulting og tiltrer i mai.