OPPKJØP

Amerikansk investor vil kjøpe Saas-selskapet Mercell for dobbel pris

– Vi ser en stor markedsmulighet, sier budgiver.

Terje Wibe er konsernsjef i Mercell.
Terje Wibe er konsernsjef i Mercell.
Publisert Sist oppdatert

Det amerikanske investeringsselskapet Spring Cayman Bidco har lagt inn et bud på alle aksjene i det norske teknologiselskapet Mercell.

Det børsnoterte selskapet utvikler en digital plattform for offentlige anskaffelser, og har kunder i flere europeiske land.

Budet er på 6,3 kroner per aksje, noe som priser Mercell til mer enn 3,16 milliarder kroner. Det er omtrent dobbelt så mye som selskapet er verdsatt til på børsen i dag.

Mercell har vært offer for massakren blant teknologiselskaper på børs, og har stupt med over 55 prosent siden selskapet ble notert på Euronext Growth sommeren 2020.

LES OGSÅ: «SaaS-massakren» har rammet disse bransjene hardest

En nylig gjennomgang Shifter har begått, viser at unoterte Saas-selskaper verdsettes opptil 18 ganger høyere enn tilsvarende selskaper på børs. Mercell tilhører altså sistnevnte kategori, og kan i så måte regnes som billig.

Gjentakende inntekter har økt kvartal etter kvartal for Mercell, både organisk og ikke-organisk. Det er likevel tegn til oppbremsing siden Q2 2021.
Gjentakende inntekter har økt kvartal etter kvartal for Mercell, både organisk og ikke-organisk. Det er likevel tegn til oppbremsing siden Q2 2021.

I kvartalsrapporten som også ble presentert onsdag, går det frem at Mercell hadde gjentakende inntekter (ARR) på 817 millioner kroner, opp 29 prosent fra året før.

Budet fra Spring Cayman Bidco priser altså selskapet til 4,4 ganger ARR.

Ikke all veksten stammet fra oppkjøp. Den organiske veksten i ARR var 17,5 prosent på årsbasis. Det er likevel tegn til at veksten har bremset opp de siste kvartalene.

– Mercell representerer en viktig utvidelse for oss inn i det europeiske saas-markedet. Vi ser en stor markedsmulighet på tvers av kontinentet og i utlandet, sier A. J. Rohde, seniorpartner i eierstrukturen til budgiver, Thoma Bravo.

Styret i Mercell Holding anbefaler aksjonærene å godta budet, ifølge en børsmelding.

Lønnsomt selskap

Mercell hadde i første kvartal 2022 et driftsresultat før finanskost, skatt og avskrivninger (EBITDA) på 51 millioner. Avskrivningene som stammer fra oppkjøp beløp seg til 45 millioner kroner. Resultatet samlet var 15 millioner kroner.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS