Amerikanske Bird kjøper opp sin tyske konkurrent
Amerikanske Bird kjøper opp sin tyske konkurrent

Amerikansk gigant kjøper kokurrenten Circ

Vil erobre Europa med nytt oppkjøp.

Publisert Sist oppdatert

Den amerikanske sparkesykkel-giganten Bird annonserte mandag i en pressemelding at de kjøper opp den tyske konkurrenten Circ for et ukjent beløp.

Utvider i Europa

Bird forteller at de tar med samtlige 300 ansatte inn fra Circ i oppkjøpet.

Selskapet kunngjorde samtidig en utvidelse på emisjonen de holdt i november med 75 millioner dollar, som gir hele Serie D runden en størrelse på 350 millioner dollar.

Circ, ble grunnlagt av seriegründer og investor, Lukasz Gadowski, og er et av de store sparkesykkelselskapene i Europa og Midt-Østen. De er til stede i 43 byer i 12 land, deriblant Oslo.

– For å videreføre vårt oppdrag, er vi glade for å skaffe oss Circ som er den klare europeiske lederen. Vi liker fokuset deres med å behandle byer som deres nummer 1-kunde og deres tankegang om å prioritere lønnsomhet framfor vekst , sier Travis VanderZanden, grunnlegger og administrerende direktør i Bird i pressemeldingen.

– Med viktige by-partnerskap og ledende teknologi, har vi etablert oss som ledende mikrobobilitet i Europa. Som et kombinert selskap med Bird vil vi kunne akselerere vårt oppdrag i hele Europa for å tilby trygge, tilgjengelige, rimelige, praktiske og bærekraftige turer , sa Lukasz Gadowski, grunnlegger og administrerende direktør, Circ.

Hentet mer penger

Bare tre måneder etter å ha kunngjort en første investering på $ 275 millioner i serie D ledet av CDPQ og Sequoia Capital, øker Bird runden til 350 millioner dollar. På grunn av etterspørsel forble serien åpen og ga investorer muligheten til å bli med.

– Investorer i dag leter etter økonomisk disiplinerte selskaper med en tydelig vei til lønnsomhet. For mer enn 12 måneder siden flyttet vi fokuset fra vekst til lønnsomhet, noe som satte oss i stand til å levere de spesialdesignede kjøretøyene til ethvert mikro-mobilitetsselskap i dag, sa VanderZanden,

Oppkjøpet kommer etter at Circ har slitt økonomisk det siste halve året, og måtte i november si opp en god slump av staben. Bird har på sin side kuttet drastisk i antall byer de siste månedene, og trukket seg ut av til sammen 38 byer.

Powered by Labrador CMS