Amerikanske Bird kjøper opp sin tyske konkurrent

Amerikansk gigant kjøper kokurrenten Circ

Vil erobre Europa med nytt oppkjøp.

Publisert Sist oppdatert

Den amerikanske sparkesykkel-giganten Bird annonserte mandag i en pressemelding at de kjøper opp den tyske konkurrenten Circ for et ukjent beløp.

Utvider i Europa

Bird forteller at de tar med samtlige 300 ansatte inn fra Circ i oppkjøpet.

Selskapet kunngjorde samtidig en utvidelse på emisjonen de holdt i november med 75 millioner dollar, som gir hele Serie D runden en størrelse på 350 millioner dollar.

Circ, ble grunnlagt av seriegründer og investor, Lukasz Gadowski, og er et av de store sparkesykkelselskapene i Europa og Midt-Østen. De er til stede i 43 byer i 12 land, deriblant Oslo.

– For å videreføre vårt oppdrag, er vi glade for å skaffe oss Circ som er den klare europeiske lederen. Vi liker fokuset deres med å behandle byer som deres nummer 1-kunde og deres tankegang om å prioritere lønnsomhet framfor vekst , sier Travis VanderZanden, grunnlegger og administrerende direktør i Bird i pressemeldingen.

– Med viktige by-partnerskap og ledende teknologi, har vi etablert oss som ledende mikrobobilitet i Europa. Som et kombinert selskap med Bird vil vi kunne akselerere vårt oppdrag i hele Europa for å tilby trygge, tilgjengelige, rimelige, praktiske og bærekraftige turer , sa Lukasz Gadowski, grunnlegger og administrerende direktør, Circ.

Hentet mer penger

Bare tre måneder etter å ha kunngjort en første investering på $ 275 millioner i serie D ledet av CDPQ og Sequoia Capital, øker Bird runden til 350 millioner dollar. På grunn av etterspørsel forble serien åpen og ga investorer muligheten til å bli med.

– Investorer i dag leter etter økonomisk disiplinerte selskaper med en tydelig vei til lønnsomhet. For mer enn 12 måneder siden flyttet vi fokuset fra vekst til lønnsomhet, noe som satte oss i stand til å levere de spesialdesignede kjøretøyene til ethvert mikro-mobilitetsselskap i dag, sa VanderZanden,

Oppkjøpet kommer etter at Circ har slitt økonomisk det siste halve året, og måtte i november si opp en god slump av staben. Bird har på sin side kuttet drastisk i antall byer de siste månedene, og trukket seg ut av til sammen 38 byer.