KARRIERE

Alexander Woxen ferdig i Huddly etter ett år

Styrelederen tar over ledelsen i videokonferanse-selskapet etter den tidligere Startuplab-sjefen.

Alexander Woxen slutter i Huddly.
Publisert Sist oppdatert

Hovedprioriteten til Alexander Woxen da han tok på seg toppjobben i Huddly for et år siden var å skalere selskapet videre og opprettholde «nødvendig kontroll og systemer».

Deretter ble verden kastet ut i en finanskrise, og særlig teknologisektoren ble rammet. Siden har aksjekursen til Huddly, som er notert på vekstbørsen Euronext Growth i Oslo, mer enn halvert seg - i takt med resten av sektoren. I november rapporterte Huddly likevel om rekordhøy omsetning.

Nå sier Woxen fra seg jobben, melder selskapet i en børsmelding, uten av utviklingen beskrevet over oppgis som grunn.

LES OGSÅ: Alexander Woxen forlater Norselab etter et halvår

Årsaken til avgangen utbroderes ikke nevneverdig i meldingen, annet enn at Woxen selv har informert styret at han vil fratre.

– I julen reflekterte jeg over året som har vært og tiden fremover; det er naturlig å gjøre en egenvurdering. Det var min beslutning, og jeg står godt i den. Det er alltid dramatisk når en toppleder går, men samtidig er det ikke det når jeg nå velger å trekke meg, sier Woxen til Shifter.

Troen på selskapet

Han ønsker ikke å gå ytterligere inn på hvorfor han går av.

– Det har ikke vært en enkel avgjørelse. Jeg er veldig stolt av det vi har fått til. Så er det trist å forlate teamet, som er utrolig godt, sier Woxen.

Han slår fast at han ikke har mistet troen på Huddly som selskap.

– Jeg tror på posisjonen, det underliggende markedet, og på kompetansen i teamet. Jeg er ikke mindre i troen. Mitt valg har ikke noe med det å gjøre.

Neste kapittel

Woxen har vært involvert i Huddly nesten siden oppstarten i 2014, først som investor i tidlig fase gjennom Startuplab, deretter som styremedlem og sist altså som toppsjef.

Han erstattes av sittende styreleder Graham Williams. Woxen skal bistå med overgangen i en periode på seks måneder.

– Det ryddigste nå er å bidra her og fokusere på det, og etter sommeren finne på hva jeg gjør videre, sier Woxen.

Han sitter med flere styreverv, blant annet som styreleder i det nye fondet til Kjetil Holmefjord og Henrik Hatlebrekke, Sondo, og i Aars, som er investeringsarmen til Møller-gruppen.

– Så jeg har litt ting å pusle med. Men det var ikke en del av motivasjonen å hoppe over i noe annet, understreker Woxen.

Hva som frister mest fremover, kapitalsiden eller en operasjonell rolle, er han ikke sikker på.

– Det er egenskaper ved begge som jeg trives godt med. Det store privilegiet mitt er at jeg har muligheten til å se det litt an.

Styremedlem Jostein Devold tar over som styreleder i Huddly frem til årets generalforsamling.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!