KARRIERE

Alexander Woxen blir sjef i Huddly

Erstatter Stein Ove Eriksen på toppen i videokonferanseselskapet.

Alexander Woxen.
Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres!

Da Alexander Woxen hoppet av jobben som daglig leder for Startuplab etter 10 år i fjor, kastet han seg for alvor inn i investorenes verden.

Oppholdet i det ferske ventureselskapet Norselab ble imidlertid kort, grunnet uenigheter om strategi. «Det ville vært urimelig av meg å dra de inn i mitt spor og tankesett,» sa Woxen da han forlot fondet etter under et år.

Etterpå har han brukt tid på å rådgi oppstartsselskaper og investere privat. Samtidig har Woxen fundert på hvordan han best kunne involvere seg i miljøet videre.

Nå har han konkludert. I en børsmelding går det frem at Alexander Woxen blir ny administrerende direktør i videkokonferanseselskapet Huddly. Han erstatter medgründer i selskapet, Stein Ove Eriksen.

Hovedprioriteten til Woxen bli å skalere selskapet, samt opprettholde «nødvendig kontroll og systemer», sier Woxen i meldingen.

– Etter å ha observert Huddlys fremgang, både teknologisk og kommersielt, i flere år, er jeg opprømt over å bli en del av teamet, sier han.

– Hovedmotivasjonen min er folk. Den nåværende staben er i verdensklasse.

Eriksen vil på sin side forbli i selskapet, og fortsette å jobbe med «produkt, strategi, og strategiske partnerskap», fremgår det av børsmeldingen. Han skal også tre inn i styret etter hvert.

Woxen kjenner Huddly godt fra før. Selskapet var en av de første investeringene som ble gjort av fondet til oppstartsfabrikken. Woxen har også gått inn med midler privat, og eier i dag 179.000 Huddly-aksjer gjennom to ulike selskaper, tilsvarende verdier for halvannen million kroner. Huddly-kursen har riktignok falt hele 44 prosent siden noteringen på Euronext Growth i februar.