The Airbnb office headquarters in the SOMA district of San Francisco, California, U.S., August 2, 2016. REUTERS/Gabrielle Lurie/File Photo
The Airbnb office headquarters in the SOMA district of San Francisco, California, U.S., August 2, 2016. REUTERS/Gabrielle Lurie/File Photo

Airbnb-inntekter økte med 30 prosent i fjor

Flere brukte Airbnb til å overnatte i Norge i fjor og inntekten økte med 30 prosent til 2,7 milliarder.

Publisert

Det er en analyse som byrået Capa har utført som viser at inntektene fra Airbnb økte fra om lag 2 milliarder i 2018 til 2,7 milliarder i fjor, skriver Dagens Næringsliv. Nesten 31.000 personer leier ut via Airbnb i Norge og medianinntekten ligger på 44.000 kroner.

Fra i år blir inntekter som boligeiere har av å drive korttidsutleie, skattbart. Airbnb har godtatt at de skal sende en rapport om hver enkelt utleier til norske skattemyndigheter. Analysen fra Capa viser at staten kunne fått 450 millioner kroner i skatt, dersom utleiere skulle skattet av fjorårets inntekter. Halvparten av dette ville gått til kommunene.

Den økte bruken av Airbnb ser likevel ikke ut til å ramme hotellene, skriver DN som anslår at hotellene ligger an til å få en vekst i antall overnattinger på 5,2 prosent for 2019 og en losjiomsetning på 15,5 milliarder kroner. Dette inkluderer ikke moms, frokost eller andre inntekter fra mat, drikke, utleie av konferansefasiliteter og lignende.

Powered by Labrador CMS