kunstig intelligens

AI-bølgen gir kraftig vekst for skygigantene

Både Microsoft og Google Cloud har i natt rapportert om inntekter som overgår Wall Streets forventninger. Oppgangen skyldes i stor grad selskapenes satsning på kunstig intelligens (AI).

Microsoft CEO Satya Nadella.
Publisert

Microsoft kunngjorde at inntektene fra deres Azure-tjeneste økte med 30 prosent, mye takket være AI. 

Spesielt nevnte Microsofts finansdirektør, Amy Hood, at seks prosentpoeng av Azures vekst kan tilskrives inntekter fra AI, med Azure OpenAI Services API-er som en nøkkelfaktor. 

Microsofts CEO, Satya Nadella, oppgir at det nå er 53000 kunder som bruker Azure AI-plattformens verktøy, hvorav en tredjedel er nye Azure-kunder. 

GitHub Copilot ser ut til å være stjernen i Microsofts AI-investeringer, med en økning på 40 prosent i samlede GitHub-inntekter og 30 prosent økning i betalte brukere kvartal over kvartal.

Svingte til overskudd

Google Cloud rapporterte også en inntektsøkning på 26 prosent, med driftsinntektene som svingte fra et tap på 186 millioner dollar til et overskudd på 864 millioner dollar. 

Aksjen falt likevel med over fire prosent i etterhandelen. 

Alphabet CEO, Sundar Pichai, fremhevet suksessen til Vertex AI, som så en nesten seks ganger økning i API-forespørsler fra første til andre halvdel av forrige år. 

I tillegg har over en million mennesker prøvd Duet AI, en tjeneste for Google Workspace-kunder som ennå ikke er allment tilgjengelig. Google styrker også sin tilstedeværelse blant kanalforhandlere, tradisjonelt et styrkeområde for Microsoft, med en tredobling av avtaler gjennom partnere fra 2022 til 2023.

Begge selskapene ser ut til å ha beveget seg forbi perioden hvor kundene var mest opptatt av «optimalisering» i form av kostnadsbesparelser. 

«Perioden med bare optimalisering, og ingen nye arbeidsmengder, har etter min mening endt nå», sa Nadella.

Begge selskapene planlegger å fortsette å investere betydelig i oppgradering av sine datasentre for AI-bølgen. 

Microsoft planlegger å bruke «vesentlig» mer i det kommende kvartalet enn de 11,5 milliarder dollar de brukte dette kvartalet på kapitalutgifter, og Googles kapitalutgifter i 2024 vil være «betydelig større» enn de 32 milliarder dollar de brukte i fjor, ifølge Porat.

Amazon Web Services (AWS) er ventet å rapportere sine inntekter på torsdag.

Saken er laget med hjelp av AI-verktøyet ChatGPT og desket av Shifters redaksjon. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.