Linn Hoel Ringvoll, daglig leder i Kameo Norge kan glede seg over ny rekord i folkefinansierte eiendomslån

800 investorer var med på nytt rekordlån

Med et folkefinansiert eiendomslån på 18,6 millioner kroner, har Kameo satt en ny rekord i markedet.

Publisert

– Vi er jo veldig glade for den store interessen. Vi har ikke vært i nærheten av å ha så mange investorer med i ett prosjekt, sier Linn Hoel Ringvoll, daglig leder i Kameo Norge.

Pengene skal gå til utkjøp av et delfelt i et større boligutviklingsområde i Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune på Østlandet. Formelt sett går pengene til et selskap under stiftelse, men som er heleid av Akershus Prosjekt AS.

Til sammenligning var den gamle rekorden på 14 millioner kroner. Den hadde Fundingpartner, som klart å formidle lånet i løpet av én time, fordelt på 384 investorer.

Ringvoll er veldig fornøyd med at prosjektet viser at Kameos satsing på såkalte «garantert fulltegnede lån» fungerer bra for å gjennomføre større låneprosjekter. Det var en modell Kameo innførte i fjor sommer og som de har benyttet i Sverige i lengre tid.

Det går i korthet ut på at Kameo inngår en forhåndsavtale med et antall profesjonelle investorer om fulltegning av lån. I dette tilfellet tegnet den ordinære «crowden» 61 prosent av lånet, eller 11,3 millioner kroner. Resten tok proffene seg av.

Modellen har Kameo brukt med stor suksess i Sverige, der det største enkeltlånet Kameo har formidlet som garantert fulltegnet, var på 43 millioner kroner.

Ringvoll håper at modellen etter hvert fører til flere større lån også i Norge.

– Men så lenge vi har begrensningen på én million kroner per investor, vil det være vanskelig å skalere modellen. De profesjonelle investorene omfattes jo av den samme milliongrensen, sier hun.

– Likevel er det et godt eksempel på hvordan det er tenkt å fungere. Med denne metoden vet låntakerne at pengene de trenger kommer inn og trenger ikke å bruke tid på å vente.

Et lån 18,6 millioner kroner betyr et solid løft for Kameos tall. Februar ligger godt an til å bli selskapets beste noensinne i Norge. Hittil i år har Kameo Norge formidlet lån for 26,6 millioner kroner.