krim

120 får sparken for bedrageri i Tencent

Den kinesiske IT-giganten Tencent har sparket 120 ansatte for brudd på selskapets regelverk mot bedrageri, inkludert korrupsjon og underslag.

Tencent sier opp ansatte som skal ha brutt reglene. Foto: AP Photo/Mark Schiefelbein

Selskapet, som er børsnotert i Hongkong er en av verdens største produsenter av videospill og eier den enormt populære app-en WeChat, som er installert på nesten samtlige telefoner i Kina. Det kjøpte i sin tid også opp det finske milliardselskapet Supercell, som står bak spill som Clash of Clans.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Grunnlegger Pony Ma sa i 2022 at omfanget av korrupsjon i selskapet var sjokkerende og at de vil ta grep, skriver statlige medier. Tencent sier det ble meldt inn over 70 saker der selskapets regler var brutt.

– Over 120 personer ble avskjediget, og nesten 20 ble rapportert inn til myndighetene, skriver selskapet i en uttalelse som ble publisert fredag.

Noen av dem som fikk sparken, jobbet i en avdeling med ansvar for kringkasting av nyheter, sport og filmer. Andre jobbet med helsetjenester, et område der Tencents løsninger for fjernmedisin har store markedsandeler.

En av de ansatte som ble pekt ut av Tencent, ble dømt til fire års fengsel og en bot på 100.000 yuan – snaut 150.000 kroner – opplyser selskapet.