12 millioner i boks for Sharebox: Eierne fikk 30 prosent rabatt

Arendal-selskapet Sharebox går inn i sommeren med til sammen 12,3 millioner i ny kapital.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er veldig glade for at interessen for selskapet er så høy at vi klarer å hente inn såpass mye penger i den situasjonen verden befinner seg i, sier Arne Eivind Andersen, daglig leder i Sharebox.

Runden ble overtegnet med 200.000 kroner, og består samlet av et konvertibelt lån på 4-6 millioner, der gründerteamet bidro med 1,2 millioner kroner og resten er fordelt mellom eksisterende aksjonærer der Skagerak Maturo stod for hoveddelen. I tillegg har selskapet sikret seg et statsgarantert lån på 4 millioner kroner fra DNB og direkte støtte fra Innovasjon Norge 2,3 millioner.

Alle som deltok i finansieringsrunden sikret seg 30 prosent rabatt sammenlignet med emisjonskurs ved neste emisjon, ifølge en melding fra selskapet.

– Pengene vil vi bruke til å styrke selskapet både lokalt med flere ansatte og i prosjektet med et av de ledende bilutleieselskapene i Europa, sier Andersen.

Leverer til 100 i 2020

I april fortalte han til Shifter at de tross i gjennombrudd i USA, var avventende til å gjøre en stor kapitalinnhenting og kjøre en aggressiv vekststrategi. I stedet ønsker gründeren å bygge stein på stein med industrielle partnere, og starter med norske bilverksteder.

De første 27 boksene av årets foreløpige produksjon på 100 enheter, er bestilt av verkstedbransjen i Norge. Kundemottak til forhandlere av Volkswagen, Toyota, Nissan, BMW samt verkstedkjeder som MECA og Mekonomen faser nå inn nøkkelskapene.

– Da coronaen slo til hadde vi nettopp levert til de første tre verkstedene og gitt tilbud for 10 millioner kroner. Som alle vet, stoppet alt opp, og bestillingene begynte ikke å komme inn igjen før i midten av mai. Nå har vi tilbud ute for 8 millioner og har allerede levert Sharebox S18-Safe til 22 verksteder, sier Andersen.

Han forteller at omsetningen de fire første månedene i år er høyere enn for hele fjoråret.

– Og veksten fortsetter. Om vi unngår store ettervirkninger fra Covid-19 vil vi fint klare våre justerte omsetningsmål på 12,6 millioner i år, sier Andersen.

Powered by Labrador CMS