Saas

Vismas konsernsjef Merete Hverven

Visma opplever sterk pågang fra SaaS-selskaper som vil kjøpes opp

Samtidig fortsetter oppkjøpsgiganten å vokse - også organisk.

Publisert

Det norske programvareselskapet Visma har rapportert om en omsetning på 6,6 milliarder kroner i Q1 2023, noe som representerer en økning på 19 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Det melder Finansavisen.

Selskapets administrerende direktør, Merete Hverven, avslørte at 15,3 prosent av omsetningsveksten var fra organisk vekst alene.

Selskapets EBITDA for kvartalet var € 148 millioner, opp fra € 128 millioner i fjor, mens overskuddet før skatt var € 39,06 millioner, sammenlignet med € 34,44 millioner i samme kvartal i 2022.

Ved slutten av kvartalet nådde Visma en årlig gjentakende omsetning (ARR) på € 2,01 milliarder, opp 24 prosent på årsbasis, og selskapets kundebase økte til 1,5 millioner, opp 21 prosent fra Q1 2022.

Til tross for de nåværende utfordringene i teknologisektoren, rapporterte Visma-sjefen at selskapet vokser, vinner nye kunder og har evnen til å fortsette sin oppkjøpsstrategi.

I fjor brukte selskapet over 10 milliarder kroner på kjøp av 42 selskaper. Så langt i år har de kjøpt opp ytterligere 12.

– Med økt usikkerhet i økonomien, så opplever vi at flere oppkjøpskandidater ser på Visma som en trygg havn. I løpet av mine 12 år i Visma har vi nok aldri hatt en lengre liste på interessante selskaper som tar kontakt og vil møte oss, sier Hverven til Finansavisen.