MEDIA

Unloc-gründer Kris Riise lar seg begeistre av Tucker Carlson.

Unloc-gründeren tar oppgjør med mediene, og hyller Fox News-sparkede Tucker Carlsons overgang til Twitter

Jeg savner at media byr på gode historier, som fundamentalt er bygget på fakta, sier Kris Riise, etter at han gikk ut med støtte til den kontroversielle mediekommentatoren.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i vår fikk den svært populære og tilsvarende kontroversielle amerikanske programlederen Tucker Carlson fyken fra Fox News.

Det skjedde etter at den konservative TV-kanalen inngikk et forlik på 787,5 millioner dollar i et injuriesøksmål. Selskapet Dominion anklaget Fox News for å spre løgner om at deres valgmaskiner ble brukt til å stjele valget fra Donald Trump i 2020, blant annet gjennom programmet til Carlson.

Programlederen svarte denne uken med å annonsere et nytt program som skal sendes på Twitter. I en video publisert på plattformen, anklager han etablerte medier som New York Times for å drive med sensur, og hyller samtidig det sosiale mediet, som er kontrollert av Elon Musk, som ytringsfrihetens høyborg og siste skanse.

Innlegget ble plukket opp og delt av den profilerte norske gründeren Kris Riise, som står bak og leder Unloc. Nøkkelstartupen har både Obos og Schibsted på eiersiden.

I sitt eget innlegg skrev Riise at han var begeistret over utviklingen (se skjermdump).

Unloc-gründer Kris Riise mener tidligere Fox News-profil Tucker Carlson er inne på noe.

– Jeg savner at media byr på gode historier, som fundamentalt er bygget på fakta, sier han når Shifter ber han utdype.

– Jeg tror og håper at vi kommer til å se mindre av den tradisjonelle og sentraliserte enveis-kommunikasjonen fremover. Twitter byr iallfall på at folk kan diskutere og utfordre. Det er en plattform som tilbyr og bryr seg om demokrati i mye større grad enn noen andre medier jeg kjenner til. Det virker å appellere profiler som Tucker, mener han.

Videre sier Riise at han alltid er «nysgjerrig når noen våger å utfordre, når de ser at noe er galt». Han vurderer Tucker som en av svært få som «til tross for at motstanden er vanvittig og jobben kan bli uutholdelig vond, gjør det han tror er riktig».

– Det er inspirerende. Og det er i seg selv en historie som er verdt å høre på.

Dette gjelder mer internasjonale medier enn i Norge, mener Riise.

– Jeg savner i det minste en synliggjøring av at man søker etter fakta. Dramatisering er jo underholdende, men kampen om oppmerksomhet virker å ha tatt fullstendig overhånd, sier han.

Riise har flere ganger blitt intervjuet med Shifter, men sier at han selv ikke er aktiv i media, og ikke kan vise til førstehånds erfaring med dette.

Innlegget Riise la ut, ble slettet etter kort tid. Som en forklaring på det, sier han: – Jeg rydder opp i feed'en innimellom, så det er nok hvorfor.

(NB! Schibsted eier også Shifter.)