BANK OG FINANS

Illustrasjonsfoto. For første gang siden 2004 topper ikke Sbanken lista over bankene kundene er mest fornøyde med.

Undersøkelse: Dette er landets mest og minst likte banker

Kundetilfredsheten til norske banker synker og langt flere vurderer å bytte bank, ifølge en ny måling. Etter årevis med Sbanken-dominans, er det en annen bank som kommer best ut i år.

Publisert Sist oppdatert

Se hele oversikten lenger ned i saken!

Sbanken har siden 2004 tronet på toppen av den årlige målingen til av hvor fornøyd norske kunder er med banken sin, utført av Epsi.

På årets måling faller Sbanken imidlertid ned til tredjeplass, blant annet fordi den har blitt en del av DNB. Sistnevnte ligger for øvrig nest nederst av de 20 undersøkte bankene, med en kundetilfredshet på 61,5 av 100 mulige. Helt nederst ligger Danske Bank, som nylig trakk seg ut av personmarkedet her til lands.

Bulder Bank klatrer helt til topps, med en kundetilfredshet på 79,2. Det er første gang banken er med i målingen til Epsi. I undersøkelsen gir kundene tommel opp til bankens digitale flater og konkurransedyktige betingelser.

På andreplass ligger Handelsbanken, som tidligere i år landet en stor avtale med fagforeningen Akademikerne.

Epsi har gjennomført årlige kundeundersøkelser i den norske banksektoren i to tiår. Målingen baserer seg på intervjuer fra mer enn 6.000 bedrifter og enkeltpersoner landet rundt.

DNB sliter også blant bedriftene

Epsi har også gjennomført en undersøkelse i bedriftsmarkedet, med 10 banker. 

Her kommer DNB dårligst ut. Uttellingen på 62,3 av 100 er den svakeste DNB har hatt i målingen noen gang.

Handelsbanken topper listen i bedriftsmarkedet. Epsi peker på godt servicenivå, og at banken fremstår som enkel og pålitelig.