mobilitet

Selskapet har opplevd økning i alle deler av virksomheten, som også omfatter mat- og pakkelevering.

Selskapet har opplevd økning i alle deler av virksomheten, som også omfatter mat- og pakkelevering.

Uber-resultat overgår forventningene

Uber fikk en omsetning i fjor som overgikk forventningene. Det satte fart i aksjekursen da resultatet ble lagt fram onsdag amerikansk tid.

Publisert

I siste kvartal fikk Uber et overskudd på 892 millioner dollar, i overkant av 7,8 milliarder kroner. Samme kvartal 2020 endte selskapet med et underskudd på 968 millioner dollar, rundt 8,5 milliarder kroner.

Omsetningen i siste kvartal økte 83 prosent fra tilsvarende kvartal året før, til 5,8 milliarder dollar, eller 51 milliarder kroner.

Utviklingen settes i sammenheng med sterk etterspørsel etter det San Francisco-baserte selskapets kjøretjenester etter den siste koronabølgen.

Selskapet har opplevd økning i alle deler av virksomheten, som også omfatter mat- og pakkelevering. Antall aktive månedlige brukere, bestillinger og kjøreturer har vokst.

– Vårt resultat viser hvor langt vi har kommet siden starten på pandemien, sier selskapets sjef Dara Khosrowshahi.

– Virksomheten begynte å bli påvirket i slutten av desember på grunn av omikronvarianten, men vi har allerede slått tilbake, med en økning på 25 prosent i antall bestillinger i forrige uke, sammenlignet med måneden før, sier Uber-sjefen.

Aksjekursen steg 5,8 prosent i etterhandel på Wall Street da Uber-resultatet var blitt lagt fram onsdag.

Powered by Labrador CMS