fornybar energi

To installatører fra 1KOMMA5.

Tysk Otovo-konkurrent enhjørning på to år

Hamburgs 1KOMMA5° har samlet inn 430 millioner euro - og er blitt en «enhjørning» etter bare 23 måneders drift.

Publisert

Den tyske solcellepanel-system-startupen 1KOMMA5° tilbyr husholdninger installasjon av solcellepaneler. Systemet skal blant annet redusere eiernes avhengighet av strømnettet gjennom smart strømstyring. 

Selskapet har vokst raskt gjennom en rekke oppkjøp, blant annet danske Viasol AS som var en av markedslederne i Danmark. 

Nå har 1KOMMA5 samlet inn 430 millioner euro i en serie B-runde, som verdsetter  selskapet til over den magiske grensen på en milliard dollar, hvor startups blir til enhjørninger.

Runden ble ledet av G2VP. Den svenske VCen Norrsken er blant investorene i selskapet.

– Vi samlet inn 215 millioner euro i egenkapital for denne misjonen og overgikk dermed vårt målvolum på 150 millioner euro på grunn av overtegning. I tillegg har vi sørget for ytterligere €215 millioner i form av tilbakekjøpsopsjoner som kan betales som en del av kjøpesummen for nye oppkjøp. Dette gir oss mulighet til å investere opptil €430 millioner - i den vertikale integrasjonen av verdikjeden og for å drive teknologiutvikling rundt Heartbeat og vårt virtuelle kraftverk, heter det i en kommentar fra selskapet omtalt hos Tech.eu.