TWITTERKJØPET

Tesla og Twitter-sjef Elon Musk (AP Photo/Noah Berger)

«Til alle som klager, fortsett å klage, men det vil koste 8 dollar»

Nå starter trasformasjonen av Twitter.

Publisert

Elon Musk har blitt geniforklart utallige ganger, men når han nå skal inn i et ukjent domene: Forvaltning av ytringsfrihet, så møter han både mange jubelrop, men også mye motstand.

Som alle vet, kjøpte Musk Twitter for 44 milliarder dollar, og han har ikke lagt skjul på at han skal gjennomføre en grunnleggende transformasjon av sosiale medier-plattformen som i senere tid har moderert innhold stadig hardere.

En rekke ansatte har forlatt sin stilling i selskapet, og den seneste i rekken, er Twitters markedsdirektør (CMO), Leslie Berland, som kun etter noen dager i Musks Twitter, er på vei ut, skriver Techcrunch.

Musk mener også alvor av planene om at man må betale dersom man er en såkalt "bekreftet bruker".

I en serie innlegg skriver Musk at de som har dette blåe emblemet som viser at de er bekreftet, må betale åtte dollar i måneden. Han mener at dagens oppdeling basert på en form for status, eller som han selv skriver "adel og bønder" er "bullshit".

«Til alle som klager, fortsett å klage, men det vil koste 8 dollar» skriver han i en syrlig tweet.

Musk er nå i gang med å hente inn folk fra sine andre selskaper til Twitter. TechInsider skriver at han blant annet har hentet 50 utviklere fra Tesla med liten eller ingen erfaring med å designe sosiale medier, og som jobber i et annet programmeringsspråk.

Wall Street Journal skriver at Musk har hentet inn rådgivere og andre ansatte fra sitt imperium som skal bidra til å øke brukeropplevelsen og tjene mer penger, blant annet gjennom brukerinntekter.

Ross Gerber, en av investorene som puttet en milliard inn i "nye Twitter", sier til næringslivsavsien at de også skal legge til rette for at innholdsskapere skal kunne tjene penger på plattformen.