oppkjøp

Visma er et av Norges største programvare-selskaper
Visma er et av Norges største programvare-selskaper

Tech-giganten kjøper seg opp i selskap startet av NHH-studenter

Kjøpet i Hybel.no er en del av en større strategi Visma har for å satse mer på programvare og tjenester knyttet til eiendom.

Publisert Sist oppdatert

Hybel.no har slått seg opp som en av de ledene portalene i Norge for de som ser etter leiebolig eller kollektiv. Selskapet ble startet av NHH-studenter ved årtusenskiftet for å kobler utleiere og leietagere.

Nå realiserer medgründer og største eier, Christian Rasmussen, en del av sine aksjer når Visma kjøper halvparten og mulighet for å kjøpe resten, melder Dagens Næringsliv.

I fjor nærmet Hybel AS seg ti millioner kroner i omsetning og et resultat på nærmere en million kroner, ifølge avisen.

Les også: Slik skal Unite Living bygge en internasjonal supertjeneste for boliguteleiere

Det er først og fremst programvaren, Visma er ute etter.

– Vi har gått fra at utleiere og leietagere finner hverandre på markedsplassen til å forvalte hele leieforholdet på hybel.no. Det gir abonnementsinntekter for hvert aktive leieforhold i tillegg til merinntekter på tilleggstjenester som depositum og garantier, sier Rasmussen.

Hybel.no har fått over 3000 abonnementskunder til en premiumversjon som håndterer utleieforhold.

– Visma har en sterk ambisjon om å vokse videre innen eiendom ved å levere software og tjenester, sier Eivind Gundersen, som er styreleder i Visma Real Estate, som blant annet tilbyr databaseløsninger med eiendomsinformasjon.

Powered by Labrador CMS