Nytt om Navn

Mathias Pedersen blir ny leder for Adaptic Technology.

Tar over roret for proptech-selskap etter IT-veteran

Mathias Pedersen tar over ledelsen for Adaptic Technology etter Børge Nilssen.

Publisert

Daglig leder for proptech-selskapet Adaptic Technology, Børge Nilssen, trapper ned og overlater ledelsen til Mathias Pedersen. 

Det melder Adaptic i en pressemelding. 

Pedersen har frem til nå jobbet med forretningsutvikling i selskapet og har vært sentral i Adaptic siden oppstarten i 2021, opplyses det. 

– Da vi dro i gang med Adaptic i 2021 hadde vi en målrettet og ambisiøs strategi, sier Pedersen og legger til:

– Jeg er ydmyk og takknemlig for tilliten. De dyktige og fine menneskene som jobber i Adaptic utgjør et veldig sammensveiset team, og jeg ser frem til å lede selskapet fremover mot nye milepæler. 

Med seg i lederduoen får han Odd Marius Elstad som nestleder. Han skal samtidig fortsette å ha ansvaret for produktutviklingen.

Fra venstre: Odd Marius Elstad, Mathias Pedersen og Børge Nilssen.

Nilssen går over i stillingen som økonomisjef og fortsetter som styremedlem i Adaptic. Han har jobbet i kommersielle stillinger i norsk IT-bransje i flere tiår. 

Selskapet, som tidligere het Smart Grid Norway, leverer et smart strømnett og produktet Adaptic Cloud som skal hjelpe kundene med å ta mer kontroll over energien som brukes i næringsbygg. 

Gjennom Adaptic Cloud kan byggeiere dermed digitalisere sentrale

prosesser som leietakerfakturering, rapportering og forbruksovervåkning.

Så langt har de landet over 100 aktører på kundelisten, deriblant eiendomsaktører som Selvaag, Mustad, Møller, Aspelin Ramm, Odfjell, GC Rieber, Frydenbø, Recreate og Oxer. 

Selskapet er heleid datterselskap av Adaptic as der majoritetseier er Å Energi Invest as.