RESULTAT

Harald Dobloug la ned alle tjenestene til Legevisitt for å satse på Maja i 2020.

Svakere fra selskapet bak helsetjenestene Maja og Hans

Veksten lar vente på seg for Legevisitt.

Publisert

Helseteknologiselskapet Legevisitt  startet med hjemmebesøk i 2016, deretter testet de ut videokonsultasjon og hurtigklinikker, før de la ned alt og lanserte Maja i 2020. 

Maja gir unge kvinner digital legehjelp, deriblant veiledning og resept på prevensjon, behandling mot urinveisinfeksjon og hudproblemer og test for kjønnssykdommer. I 2021 lanserte Legevisitt også Hans, en tilsvarende tjeneste som spesifikt retter seg mot menns helseutfordringer. 

Planen er å lansere flere konsepter fremover, men i et intervju med Shifter fortalte gründer Harald Doblout i fjor at han forventet konsolideringer i helseteknologibransjen.  

Nå er selskapets finansielle resultater for fjoråret klare. Legevisitt omsatte for 14,8 millioner kroner i 2022, en liten nedgang sammenlignet med året før, da omsetningen var 15,2 millioner kroner. 

Driftsresultatet landet på minus 11,2 millioner kroner i 2022. Også det er en svekkelse fra underskuddet på 9,1 millioner kroner året før.

Dermed forverret både topp- og bunnlinjen seg for andre år på rad.

For halvannet år siden kom Schibsted Ventures kom inn som tredje største eier etter gründer Dobloug og Melesio Equity, etter en emisjon på i underkant av 30 millioner kroner.

For ordens skyld: Schibsted er på eiersiden i både Legevisitt og Shifter.

Denne notisen er generert av ChatGPT og desket av redaksjonen til Shifter.