strømming

Storytel sparker over 100 ansatte

Det svenske selskapet har hentet minst 1,5 milliarder kroner siden 2018. Nå skal selskapet gjennom en større omorganisering, og kutte 15 prosent av staben . – Vanskelig for å se at vi skal bli berørt, sier sjefen for Storytel i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Den svenske lydbok-plattformen Storytel har hatt hårete vekstambisjoner, og har uttalt at målet er å bli like store på lydbøker, som Spotify er på musikk og podkast.

I 2020 hentet selskapet nesten én milliard svenske kroner på rekordtid. I 2018 hentet selskapet 500 millioner svenske kroner.

I år har Storytel derimot møtt motbør. I februar forlot gründer Jonas Tellander topplederjobben, og aksjekursen på den svenske markedsplassen First North har halvert seg.

Torsdag morgen meldte den svenske tech-avisen Breakit at selskapet måtte kvitte seg med over 100 ansatte. Ifølge årsrapporten hadde selskapet 700 ansatte ved årsskiftet. Senere samme dag bekreftet administrerende direktør Ingrid Bojner opplysningene overfor samme avis.

Nedbemanningen skjer i sammenheng med en større omorganisering, forteller hun, og en strategiendring som innebærer at mer av ressursene skal brukes i de sterkeste 10 av de totalt 25 markedene selskapet opererer i.

Den norske grenen av Storytel ble lansert i 2014 og er eid 50/50 av Storytel og forlag-giganten Cappelen Damm. Selskapet har 7 ansatte i Norge, og opererer på samme tekniske plattform som det svenske.

– Vi er et joint venture mellom Storytel i Sverige og Cappelen Damm, og er således et selvstendig selskap, sier administrerende direktør i norske Storytel, Håkon Havik, til Shifter.

– Derfor har jeg vanskelig for å se at vi skal bli berørt av at den svenske virksomheten har vanskeligheter, sier han.

De sist tilgjengelige regnskapstallene, fra 2020, viser at norske Storytel omsatte for 273 millioner kroner og fikk et resultat på drøyt 20 millioner kroner.