KONKURS

Statkraft droppet Norsep da de ville hente penger via folkefinansiering.
Statkraft droppet Norsep da de ville hente penger via folkefinansiering.

Statkraft solgte seg ut fordi startupen ville hente penger via folkefinansiering - nå er Norsep konkurs

Selskapet som utviklet en løsning for gjenvinning av farlig avfall i stedet for deponi, er konkurs med åtte millioner kroner i krav.

Publisert

I 2020 sikret Statkraft Ventures seg en eierpost på 15 prosent i Norsep, og en opsjon på å øke andelen til 35 prosent. Oppstartsselskapet utviklet ny teknologi for gjenvinning av farlig avfall som alternativ til deponi.

– Norsep vil bidra til en renere klode samtidig som de er meget attraktive fra et forretningsperspektiv. sa Anders Prietz, leder for Statkraft Ventures, i en pressemelding.

Nå er selskapet konkurs etter en mislykket kapitaljakt. Det skriver Finansavisen.

Selskapet forsøkte å hente 10 millioner kroner via en folkefinansieringskampanje tidligere i år, men kun 6,9 millioner kroner ble kommittert. Dermed nådde de ikke minstemålet, og strategien ble skrotet.

I prosessen solgte Statkraft Ventures seg ut, i stedet for å utløse opsjonen som sikret det statlige investeringsselskapet økt eierskap.

Til Finansavisen sier deres investeringsdirektør Lars Odin Mellemseter at årsaken til salget var at Norsep besluttet å gjennomføre en folkefinansieringskampanje.

Før Norsep forsøkte seg på Folkeinvest, fikk selskapet tilsagn om 7,87 millioner kroner i tilskudd fra miljøteknologiordningen til Innovasjon Norge.

Likevel anslår styret i oppbudsbegjæringen at selskapet har gjeld på 8,1 millioner kroner, hvorav brorparten er til SpareBank 1 Sørøst-Norge.

Powered by Labrador CMS