KONKURS

Statkraft droppet Norsep da de ville hente penger via folkefinansiering.

Statkraft solgte seg ut fordi startupen ville hente penger via folkefinansiering - nå er Norsep konkurs

Selskapet som utviklet en løsning for gjenvinning av farlig avfall i stedet for deponi, er konkurs med åtte millioner kroner i krav.

Publisert

I 2020 sikret Statkraft Ventures seg en eierpost på 15 prosent i Norsep, og en opsjon på å øke andelen til 35 prosent. Oppstartsselskapet utviklet ny teknologi for gjenvinning av farlig avfall som alternativ til deponi.

– Norsep vil bidra til en renere klode samtidig som de er meget attraktive fra et forretningsperspektiv. sa Anders Prietz, leder for Statkraft Ventures, i en pressemelding.

Nå er selskapet konkurs etter en mislykket kapitaljakt. Det skriver Finansavisen.

Selskapet forsøkte å hente 10 millioner kroner via en folkefinansieringskampanje tidligere i år, men kun 6,9 millioner kroner ble kommittert. Dermed nådde de ikke minstemålet, og strategien ble skrotet.

I prosessen solgte Statkraft Ventures seg ut, i stedet for å utløse opsjonen som sikret det statlige investeringsselskapet økt eierskap.

Til Finansavisen sier deres investeringsdirektør Lars Odin Mellemseter at årsaken til salget var at Norsep besluttet å gjennomføre en folkefinansieringskampanje.

Før Norsep forsøkte seg på Folkeinvest, fikk selskapet tilsagn om 7,87 millioner kroner i tilskudd fra miljøteknologiordningen til Innovasjon Norge.

Likevel anslår styret i oppbudsbegjæringen at selskapet har gjeld på 8,1 millioner kroner, hvorav brorparten er til SpareBank 1 Sørøst-Norge.