Lading

God stemning på en av Mers ladestasjoner.

Statkraft-selskap girer opp ladesatsing i Storbritannia

Ladeselskapet Mer kjøper britiske Elmtronics.

Publisert

Statkraft-eide Mer kombinerer ekspertise fra elbil-ladeindustrien og fornybar energisektoren.

I 2021 starter Mer opp i Tyskland. Med oppkjøpet av Elmtronics tar Mer nå grep for å akselerere den elektriske overgangen i Storbritannia.

Oppkjøpet avventer godkjenning fra konkurransemyndigheter, som forventes avsluttet i slutten av januar 2022.

– Kjøpet av Elmtronics er selve beviset på Mer sine ambisjoner om å akselerere overgangen til elektrisk mobilitet i Storbritannia. Mens Mer UKs ekspertise og fokus hovedsakelig ligger innenfor området offentlig hurtiglading, fokuserer Elmtronics hovedsakelig på flåte- og arbeidsplasslading. I kombinasjon vil denne innsatsen gi Mer en betydelig sterkere posisjon i det britiske markedet. Jeg ser frem til å samarbeide med våre nye kolleger og resten av organisasjonen for å gjøre bærekraftig elektrisk mobilitet enkel og tilgjengelig for alle, sier Kristoffer Thoner, CEO i Mer Group.

Om Elmtronics

Elmtronics er en leverandør og installatør av ladeinfrastruktur for elbiler. Selskapet ble etablert i 2016, og tilbyr ladeinfrastruktur for britiske flåter, arbeidsplasser, offentlige organer og hjem for å støtte overgangen til elektrisk mobilitet. Elmtronics jobber landsomfattende med noen av de største rådene, NHS Trusts og private selskaper for å designe, installere og vedlikeholde sine ladeløsninger for elbiler.